Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Propala i četvrta aukcija hemijske industrije Prvi maj u Čačku

  Hemijska industrija „Prvi maj“ u Čačku, koja je bankrotirala, ni danas nije prodata jer nije bilo zainteresovanih kupaca. To je bila četvrta aukcijska prodaja koja je organizovana, a početna cena na aukciji iznosila je 120 miliona dinara.

  Imovinu preduzeća „Prvi maj“ na površini od 10.582 kvadrata čini 28 delova prodajne celine. Osim proizvodnih zgrada, na prodaju je i bazen za recirkulaciju vode, hidrantna mreža, popločan parking, interna saobraćajnica i pumpna stanica za vodu.

  Na prodaju je ponuđena i oprema za proizvodnju stiropora, boja, fasada, praškastih proizvoda, lepkova i drugih hemijskih proizvoda u građevinarstvu, kao i zalihe gotovih proizvoda, materijala, rezervnih delova i sitnog inventara.

  Prva aukcija održana je septembra 2017. po početnoj ceni od 200,5 miliona dinara, druga je bila u februaru ove godine po početnoj ceni od 160,5 miliona dinara, a treća u maju sa početnom cenom od 140 miliona dinara.

  Hemijska industrija „Prvi maj“, koja se bavila proizvodnjom stiropora, lepkova, boja, fasada i ostalih proizvoda za građevinarstvo, osnovana je 1956. godine zahvaljujući čačanskim povratnicima iz Nemačke koji su pokrenuli proizvodnju tutkala, a privatizovana je 2005. godine.

  Prvu krizu u poslovanju fabrika je imala 2013. godine, ali je tada „spasena“ jer je firma sa kojom je dugo godina sarađivala „Ivas Balkan“ iz Italije uzela u zakup.

  Početkom maja 2016. godine je Halk banka, koja je kupila Čačansku banku, pokrenula stečaj nad „Prvim majem“ zbog duga od 400.000 evra, i tada je fabrika prestala da radi.

  Bankrotstvo „Prvog maja“ proglasio je Privredni sud u Čačku 16. avgusta 2016.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE