Procureli podaci 500 miliona korisnika Fejsbuka, među njima 160.000 iz Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Procureli podaci 500 miliona korisnika Fejsbuka, među njima 160.000 iz Srbije

  Na internetu su osvanuli lični podaci više od pola milijarde korisnika Fejsbuka i ukazali na poteškoće ove kompanije da čuva osetljive informacije, javlja Blumberg.

  Među žrtvama ima i 162.898 državljana Srbije tvrdi Alon Gal, tehnički direktor sigurnosne firme Hudson Rock, koji je na Tviteru objavio ovu informaciju.

  Procurele informacije uključuju puno ime, broj telefona, Fejsbuk identifikaciju, lokaciju, prethodne lokacije, datum rođenja, adresu e-pošte, privatni status i biografiju, navodi američka agencija.

  Lični podaci preko pola milijarde korisnika Fejsbuka procureli su na hakerski forum, što predstavlja potencijalni rizik za milione trgovaca kripto valutama i ljude koji sada mogu biti ranjivi na razne onlajn napade, tvrdi Alon Gal.

  Gal tvrdi da je curenje podataka povezano sa sigurnosnom greškom koja je prvi put otkrivena 2019, a u januaru 2021. godine je ustanovljeno da su hakeri mogli da koriste informacije i za pristup brojevima telefona korisnika.

  Najnovije curenje podataka se sada proširilo na Fejsbuk ID, puno ime, lokaciju, prethodnu lokacija, datum rođenja, (ponekad) adresu e-pošte, datum otvaranja računa, privatni status i biografiju.

  Prema Alonu Galu, informacije bi sada mogle da budu korisne hakerima za razne vrste prevara kao i da posluže u marketinške svrhe.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE