Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Procene SZO: Od koronavirusa preminulo najmanje 20 miliona ljudi

  Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenila je da je korona virus ubio „najmanje 20 miliona ljudi“ za tri godine, ali zbog različitog kriterijuma brojanja žrtava od zemlje do zemlje i politički osetljive prirode tih zdravstvenih podataka, nemoguće je znati tačan broj umrlih od posledica tog virusa.

  Zvanični izveštaj SZO pokazuje 6,9 miliona smrtnih slučajeva od korona virusa do 3. maja. Taj podatak se nalazi na sajtu te organizacije UN i stalno je ažuriran.

  Kako su istraživači SZO objasnili u članku objavljenom u stručnom časopisu Nature u decembru, zvaničan broj žrtava je svakako daleko ispod realnosti.

  Zbog nedostatka zdravstvene infrastrukture, neke zemlje izuzetno su sporo otkrivale virus i zbog toga su kasnije prijavljivale smrtne slučajeve.

  SZO je takođe navela i različite kriterijume u zemljama, tako da su neke samo prijavljivanje smrtne slučajeve korona virusa od respiratornih problema.

  U Indiji, gde stručnjaci strahuju da je bilo možda i najviše žrtava, statistika ide sporo, jer se stopa mortalitera računa po godinama i polu.

  SZO proglasila kraj pandemije koronavirusa

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE