Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Piloti upozoravaju da su zabrinuti za bezbednost letenja iznad Srbije

  Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije pozvao je Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i sve nadležne institucije da omoguće da kontrolori letenja obavljaju svoj posao na kvalitetna i zakonom propisan način.

  Taj sindikat je u saopštenju izrazio zabrinutost nedavnim upozorenjem kontrolora letenja da bezbednost vazdušnog saobraćaja u Srbiji i Crnoj Gori može da bude ugrožena jer imaju loše uslove rada.

  „Profesije pilota i kontrolora letenja su neraskidivo povezane i čine jedinstvenu celinu čija je svraha bezbednost vadušnog transporta ljudi i robe. Ukoliko je jedna celina u tom sistemu sprečene da u skladu sa procedurama obavlja svoj izuzetno odgovoran posao, ceo sistem je u opasnosti i postavlja se pitanje pravog krivca za takvo stanje“, navedeno je u saopštenju.

  Istaknuto je da je „bolje unapred identifikovati krivca i ispraviti sve pogrešne stvari nego čekati i nadati se da se neće dogoditi nesreća“.

  Upućen je poziv i Direktoratu civilnog vazduhoplovstva da sprovede vanredni inspekcijski nadzor, kao i Ministarstvu rada da pošalje inspekciju u SMATSA i utvrdi da li se i na koji način krše prava kontrolora letenja i da daju nalog da se hitno otklone nepravilnosti.

  Sindikat kontole letenja je pre dva dana saopštio da SMATSA u dužem vremenskom periodu ne poštuje standardne operativne procedure koje se odnose na uslove rada kontrolora i da to može da ugrozi bezbednost vazdušnog prostora.

  Tim povodom je reagovala SMATSA objavom da se vazdušni saobraćaj u njenoj nadležnosti odvija bezbedno i neometano i da je menadžment spreman da sasluša argumente sindikata i razgovara o svim otvorenim pitanjima.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE