Priznanje za MK Fintel Wind

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priznanje za MK Fintel Wind

  Kompaniji MK Fintel Wind uručena je nagrada za najuspešniji realizovani projekat u oblasti energetike u Jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz te kompanije.

  Nagradu je uručio Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić na otvaranju dvodnevnog XI Međunarodnog foruma o čistim energetskim tehnologijama “Čista energija – šansa za sve” u Novom Sadu.

  Antić je na otvaranju Foruma rekao da je to najuticajniji energetski skup u jugoistočnoj Evropi, navedeno je u saopštenju.

  “Srbija trenutno ima znatno više projekata za obnovljive izvore energije, a poslednjih nekoliko godina na mreži je više od stotinu megavata iz obnovljivih izvora”, kazao je Antić i dodao da se nada da će investitora iz te oblasti biti sve više.

  Priznanje “Top energy” dodeljuje se kompanijama za najuspešnije realizovane projekte u Jugoistočnoj Evropi za 2017. godinu.

  Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama održava se pod pokroviteljstvom Skupštine Vojvodine i u organizaciji Instituta za evropske poslove iz Dizeldorfa i Fakulteta Tehničkih nauka iz Novog Sada.

  Kompanija MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske kompanije Fintel Energia Spa i kompanije MK Group osnovana je 2007. godine, i jedna je od prvih kompanija u Srbiji koja se bavi proizvodnjom “zelene energije” pomoću vetroelektrana.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE