Priveden Saša Mirković

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Priveden Saša Mirković

  Bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković priveden je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj dok je obavljao tu funkciju, prenose beogradski mediji.

  Mirković je uhapšen zbog malverzacija dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar i bivši šef kabineta gradonačelnika Zaječara.

  U istoj policijskoj akciji uhapšena je još jedna osoba iz vrha tadašnje zaječarske vlasti.

  MUP je u saopštenju naveo da su uhapšeni M.T. i S.M, bivša odgovorna lica u gradu Zaječaru, osumnjičeni da su oštetili budžet grada u ukupnom iznosu od 13.960.799,90 dinara i odredila im zadržavanje od 48 sati.

  M.T. je uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine ugovorila nabavku robe bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke. S.M. je osumnjičen da je usmeno naložio M.T. da nabavi robu nepridržavajući se Zakona o javnim nabavkama i da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva iz Beograda “OFY Company” nabavi robu u vrednosti od 13.960.799,90 dinara.

  U saopštenju se dodaje da je policija Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podnela i krivičnu prijava protiv S.M, kao i bivših odgovornih lica u FK Timok iz Zaječara D.P. i A.V. zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica.

  Oni su osumnjičeni da su od avgusta 2013. do februara 2015. godine, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za Timočka TV i radio, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je FK Timok sukcesivno uplatio Timočkoj TV i radio 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

  Od te sume je 1.872.000 dinara sa računa televizijske kuće odmah prebačeno na račun privrednog društva “Beoton R” iz Bora čiji je faktički vlasnik S.M, “iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv”.

  Osumnjičeni su na taj način za navedeni iznos oštetili FK Timok, a Timočkoj TV i radio i Beoton R pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju.

  Mirković je 2015. godine napustio Srpsku naprednu stranku, a prošlog meseca najavio je da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda.

  Izvor: Ag.

  Foto: Medija centar Beograd

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE