Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Princ Čarls primio milion funti od članova porodice Osame bin Ladena

  Princ od Velsa dobio je donaciju od milion funti za dobrotvorne svrhe od rođaka Osame bin Ladena, navodi britanski Sandej tajms.

  Prema pisanju tog lista, naslednik britanskog trona prihvatio je isplatu od Bakra bin Ladena, glave saudijske porodice, i njegovog brata Šafika.

  Princ Čarls navodno je održao privatni sastanak sa Bakrom (76) u Klarens Hausu u Londonu 30. oktobra 2013, dve godine nakon što je Osama bin Laden ubijen, navodi list.

  Klarens Haus, rezidencija princa od Velsa snažno osporava mnoge tvrdnje, navodeći da su odluku da prihvati donaciju njegovoj dobrotvornoj organizaciji, Dobrotvornom fondu princa od Velsa (PVCF), doneli isključivo poverenici.

  Bakr i Šafik bin Laden su Osamina polubraća, povezani sa osnivačem Al Kaide preko oca Mohameda bin Avada bin Ladena, milijardera rođenog u Jemenu.

  Nema nagoveštaja da su Bakr ili Šafik bin Laden sponzorisali ili učestvovali u terorističkim aktima, prenosi Gardijan.

  „Donaciju šeika Bakra Bin Ladena 2013. godine pažljivo su razmotrili poverenici PVCF u to vreme“, izjavio je Ijan Češajr, predsednik Dobrotvorne fondacije princa od Velsa (PVCF), gde je novac deponovan.

  Češajr navodi da je sprovedena dužna pažnja, a informacije su tražene iz širokog spektra izvora, uključujući vladu.

  „Odluku o prihvatanju donacije u potpunosti su doneli poverenici. Svaki pokušaj da se sugeriše drugačije je pogrešan i netačan“, kaže predsednik PVFC.

  Izvor blizak dobrotvornoj organizaciji rekao je nakon detaljnog ispitivanja da su poverenici zaključili da postupci jednog člana porodice Bin Laden ne bi trebalo da okaljaju celu porodicu.

  Izveštaj dolazi mesec dana nakon što se saznalo da je princ od Velsa tokom sastanaka sa bivšim premijerom Katara prihvatio torbe sa gotovinom.

  Prošle nedelje je Komisija za dobrotvorne svrhe saopštila da neće preduzimati dalje mere u vezi sa izveštajima da je Čarlsu dato ukupno tri miliona evra (2,6 miliona funti) tokom sastanaka sa šeikom Hamadom bin Jasimom bin Džaberom el Tanijem.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE