Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prihodi BDO konsultantsko revizorske mreže premašili 8 milijardi dolara

  BDO objavljuje da ukupan kombinovani prihod od naknada (uključujući i samostalne firme koje su članice ekskluzivnog saveza BDO Alliance) za godinu koja se završava 30. septembra 2017. godine u iznosi 8,1 milijardi dolara tj. 7,4 milijardi EUR, što predstavlja godišnji rast od 8%, po stalnim deviznim kursevima.

  Kontinuirani snažan rast BDO-a je rezultat jasne strateške ambicije. Ključ ovog uspeha leži u stalnoj posvećenosti fokusu usmerenom na klijente, podržanoj nepokolebljivim programom spajanja i konsolidacije koji je osmišljen da popuni eventualne praznine i unapredi uticaj svih BDO firmi na tržištu.

  Kao rezultat, globalna zastupljenost BDO-a nastavlja svoj kontinuirani rast, sa 158 država i teritorija u 2016. godini, na 162, čime se obezbeđuje kompatibilnost sa globalnim lokacijama klijenata. Ukupan broj zaposlenih na globalnom nivou je porastao za 9,04%. BDO zapošljava 73.854 zaposlenih koji trenutno rade u 1.500 kancelarija širom sveta.

  Komentarišući izvanredne rezultate u vezi sa rastom BDO, izvršni direktor međunarodne mreže BDO, Kit Farlinger je rekao: “Veoma sam ponosan što, u svojoj novoj ulozi, vidim koliko uspešno se BDO prilagođava i da je, sa našim fokusom na pružanje izuzetnih usluga klijentima, lider na vrlo konkurentnom tržištu srednjih preduzeća. Globalno, BDO nastavlja svoj započeti put konsolidacije svojim širenjem kako bi izvršio spajanje sa ključnim igračima, poput kompanija za sajber bezbednost. Oslanjajući se na ove globalne resurse znanja, naše firme sada preduzimaju sledeći korak, čime postaju faktor koji omogućuje efikasnost i ubrzavanje digitalne transformacije naših klijenata, što priliči našoj liderskoj poziciji u ovom najinovativnijem tržišnom segmentu“.

  “U ovom dobu ubrzanja, mi ćemo nastaviti da ulažemo u tehnologiju, zajedno sa našim poslovnim partnerima, kako bismo nastavili da dodatno pomažemo našim klijentima. Nesumnjivo, BDO postaje organizacija orijentisana na digitalne medije (digital-first) i koristi podatke da obezbedi razumevanje i stvori vrednost za klijente.

  “U budućnosti ja predviđam promenu u pristupu naših usluga, gde ćemo mi i dalje imati iste servisne linije, ali ćemo svoje usluge nuditi na drugačiji način: modeli poslovanja za svaku primarnu servisnu liniju će nužno biti usklađeniji i automatizovaniji u našem modelu fokusiranom na klijente – uključujući uz sve to i savetodavni element. Tu mi možemo da dodamo stvarnu vrednost za naše klijente, u stvaranju novih rešenja u sve kompleksnijem poslovnom svetu”.

  BDO prepoznaje sledeće razloge kao jedne od onih koji su doprineli ovom opipljivom rastu:

  Digitalna transformacija – BDO shvata da prava vrednost proističe iz pomaganja našim klijentima putem inovacija i promena: tehnologija transformiše struku, analiza podataka, big data, alati za benčmarking i uvid su u velikom fokusu. U 2017. godini BDO je uvećao svoje aktivnosti digitalne transformacije kako bi odgovorio na buduće izazove koje donosi automatizacija, uključujući robotsku automatizaciju procesa, blockchain tehnologiju i tehnologiju botova. Organizacija nastavlja da koristi svoja dugogodišnja partnerstva sa liderima na tržištu kao što su Microsoft i Xero i obezbeđuje da njena namenski osmišljena alatka Audit Process Tool odgovara na izazove budućnosti.

  Angažovani klijenti – u svetu vođenom tehnologijom, investiranje u digitalizaciju usluga BDO-u omogućuje da klijentima može da ponudi veću dodatnu vrednost. Infrastruktura i resursi dostupni svim BDO firmama uključuju i niz digitalnih platformi koje klijentima daju direktan pristup podacima i metodologije svetske klase, koje omogućuju konzistentno pružanje usluga na globalnom nivou. Na ovaj način, BDO pruža digitalno iskustvo klijentima, kako na nivou servisne linije, tako i na nivou firme, omogućavajući BDO firmama ne samo da bolje izvršavaju reviziju i poreske poslove za svoje klijente, već i da brže reaguju u prilikama za sticanje novih klijenata. Ta sposobnost da budu agilni i brzo odgovaraju na zahteve, pomaže ekspertima BDO-a da izgrađuju sa svojim klijentima odnose zasnovane na poverenju, što je pristup koji dokazano funkcioniše, s obzirom na to da je mreža ostvarila brojne važne uspehe u protekloj godini, kako u velikim firmama poput onih u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD, tako i u manjim, uključujući BDO Indija i BDO UAE.

  Aktivnosti spajanja i nove firme – Antigva i Barbuda, Dominika, Grenada i Samoa su države u kojima je BDO je primio nove firme u 2017. godini, kao i zamenu za bivšu BDO firmu u Arubi. U ovoj godini izvršen je i niz spajanja u svim regionima, uključujući Jermeniju, Finsku, Francusku, Irsku, Italiju, Luksemburg, Južnoafričku Republiku i Španiju u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike, i Australiju, Indiju i Indoneziju u azijsko-pacifičkom regionu. Prihodi u regionu kao celini su porasli za 5,1%, gde se ističe BDO Indija što je rezultat njene agresivne strategije rasta, pri čemu je broj partnera porastao sa 20 na 67 samo u poslednjih 18 meseci (uključujući brojne nove zaposlene koji su prethodno bili zaposleni kod konkurencije).

  Godišnji rast prihoda u Severnoj i Južnoj Americi je iznosio 9,6%, pri čemu su nove firme u Istočnim Karibima rezultat spajanja BDO firmi sa bivšim KPMG-ovim firmama, koje su dovele nove partnere u BDO Sveta Lucija i novu firmu kao zamenu u Sveti Vinsent i Grenadine. BDO Portoriko je u januaru izvršio najveće spajanje u istoriji što ih je dovelo na prvo mesto na toj teritoriji. U tom regionu, izvršena su značajna spajanja u Brazilu, Kanadi i SAD.

  Na kraju, Kit Farlinger je zaključio: “Veoma sam srećan zbog šanse koja se pruža BDO-u na svetskom tržištu. Mi imamo pravi fokus, pravu bazu klijenata i prave ljude za ispunjenje naših obećanja. Znamo kako da upravljamo rizikom u našem poslovanju i to počinje sa pružanjem kvaliteta u svemu što radimo.

  “Mi u BDO istinski brinemo o svojim klijentima i svojim zaposlenima. Ta kultura obezbeđuje izvrsnu uslugu našim klijentima i najbolja iskustva za naše zaposlene koji tako mogu da napreduju u svojim karijerama. Naš kurs je definitivno postavljen za stabilnu i profitabilnu 2018. godinu. Ovo je BDO-ovo vreme!”

  Izvor: BIZLife/BDO

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE