Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Premijerka predložila svoju specijalnu savetnicu za ministarku prosvete

  Premijerka Ana Brnabić pozvala je poslanike Skupštine Srbije da za novog minstra prosvete izaberu profesorku dr Slavicu Đukić Dejanović.

  Ona je pročitala detalje iz biografije Dejanovićeve, navodeći da je ona završila Medicinski fakultet, da je specijalizirala neuropsihijatriju.

  „U sedam mandata bila je poslanik, bila je ministar za brigu o porodici, predsednik Skupštine, vršilac dužnosti predsednika Srbije, ministar zdravlja i minisar bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku“, obrazložila je premijerka Brnabić.

  Navela je i da je prof dr Slavica Đukić Dejanović trenutno njena specijalna savetnica, ali i da je autor sedam knjiga i da ima više od 200 naučnih radova.

  „Bila je najmlađa žena doktor nauka u Šumadiji“, navela je Brnabićeva.

  Slavica Đukić Dejanović zameniće na mestu ministra prosvte svog partijskog kolegu Branka Ružića, koji je podneo ostavku nakon dva majska masakra.

  Opozicija najavljuje da neće glasati za njen izbor, jer smatra da je to popznjavanje koalicione kvote, ali ne i rešenje za sistemske probleme koji vladaju u prosveti.

  Izvor: Danas

  Foto: Jelena Vučetić, Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE