Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preko 3, pa 2,7 odsto, pa 2,5, sada je na 2,3 odsto, ali zato sledeće godine…

  Iako je 2016. godine za „sledeću godinu“ najavljivan „dramatičan privredni rast“, a početkom godine procenjivan na preko 3 odsto, izgleda da će stvari ipak biti malo drugačije.

  Nakon što je u avgustu premijerka Ana Brnabić izrazila nadu da će privredni rast biti oko 2,5 odsto, a predsednik Aleksandar Vučić ipak „oko 2,6 ili 2,7 odsto“, Međunarodni monetarni fond procenjuje drugačije.

  U njihovom saopštenju povodom tehničke posete Srbiji od 13. do 19. septembra, pored konstatacija da „ekonomska aktivnost u Srbiji nastavlja da raste“, „domaća tražnja nastavlja da beleži značajan rast“, „značajne strane direktne investicije“ i „da su uslovi na tržištu rada nastavili da se poboljšavaju“, dali su i informaciju  da će po projekcijama MMF-a rast iznositi 2,3 odsto u 2017. godini.

  Naravno, sledeće godine biće mnogo bolje, „dostići će 3,5 odsto“.

  Erste grupa je danas saopštila da je smanjila prognozu rasta BDP-a Srbije za ovu godinu, sa 2,5 odsto na 2,1 odsto medjugodišnje. Razlog tome je kako objašnjavaju što rezultati u pogledu BDP-a u drugoj polovini godine ne mogu da značajnije kompenzuju slabije rezultate iz prve polovine 2017. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: FreeImages

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE