Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Preduzetnica koja čita knjigu dnevno otkriva kojoj se UVEK VRAĆA

  Pre oko 30 godina, konsultantkinja, javna govornica i preduzetnica Loli Daskal, koja je radila sa stotinama milionera i milijardera, počela je da čita jednu knjigu dnevno kako bi ušla u glave najuspešnijih ljudi na svetu.

  „Shvatila sam da u tim knjigama ima toliko informacija, kada već nikoga od njih nisam mogla da upoznam“. Daskal je shvatila da će joj kad već ne može uživo da razgovara sa Vorenom Bafetom, čitanje njegove knjige pomoći da shvati kako on razmišlja.

  Odlučila je da tu naviku uvrsti u svoju jutarnju rutinu „Svakog jutra čitam knjigu. To je moje vreme za trening. Neki vežbaju svoje telo – ja vežbam svoj um“, kaže Loli Daskal.

  Nakon što je pročitala hiljade knjiga tokom protekle tri decenije, od knjiga o biznisu i psihologiji do biografija i poezije, Daskal se često vraća jednoj od njih – „Čovekova potraga za smislom“, autora Viktora Frankla. Ovu knjigu, kaže, čita svake godine na svoj rođendan.

  „Prvi put sam je pročitala kada sam imala 18 godina. To mi je promenilo život “, kaže Daskal za memoare iz 1946. godine, koji beleže autorovo vreme rada u četiri nacistička koncentraciona logora, uključujući Aušvic. „Onda kada sam je ponovo pročitala, dala mi je mudrost. Onda sam ga ponovo pročitala i to mi je dalo perspektivu. Sada je svake godine ponovo čitam na svoj rođendan“, kaže trener izvršnog rukovodstva.

  Četiri životne lekcije čoveka u potrazi za smislom

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE