Predstavljen program Novak Đoković Fondacije "Putem šampiona"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljen program Novak Đoković Fondacije “Putem šampiona”

  Međunarodni dan sporta bio je povod da se organizuje panel na kojem je predstavljen program “Putem šampiona” Novak Đoković Fondacije, tokom koga su Đorđe Đoković, direktor turnira Serbia Open 2021, Ana Jovanović, autor programa ispred Novak Đoković Fondacije, prof. dr Miljan Grbović, kondicioni trener olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona u ekipnim sportovima i Dejan Savić, selektor i direktor svih vaterpolo timova Srbije, pričali o ulozi roditelja i važnosti podrške dece u sportu.

  Predstojeći Serbia Open turnir, koji se igra od 19. do 25.aprila u Beogradu, biće humanitarnog karaktera. Za svaki as na turniru, Serbia Open doniraće sredstva za ovaj program Novak Đoković Fondacije.

  BEOGRAD 06.04.2021 Panel programa Putem šampiona u organizaciji Serbian open i Fondacija Novak Djoković. Uloga roditelja u sportu . foto Dalibor Danilovic

  „Želja nam je da svaki turnir ima humanitarni karakter i drago nam je sto možemo da podržimo programe koji na posredan ili neposredan način imaju za krajnji cilj razvoj dece. Pripremamo aktivacije koje ćemo probati da sprovedemo i na turniru Serbia Open, kao i na turniru za dame koji će biti organizovan u maju“, rekao je Đorđe Đoković, direktor turnira Serbia Open 2021. i  dodao da je podrška roditelja važna u svakom delu života sportiste, studenta, poslovnog čoveka, kao i da sport daje kvalitetniji, bolji i zdraviji put kroz život.

  Novak Đoković Fondacija pored izgradnje vrtića, ulaže u različite programe ranog razvoja. Jedan od ključnih aspekata njenog rada jeste i podrška roditelja, a cilj programa „Putem šampiona“ je da edukuje i osnaži roditelje budućih sportista.

  „Naš osnivač, Novak Đoković kao najbolji teniser sveta je podelio s nama svoj put, a mi to želimo da podelimo s roditeljima. Važno je da napravimo balans i da se podstakne priča o tome koliko je značajno uskladiti obrazovanje i bavljenje sportom kod dece. Sport treba da bude nerazdvojni deo igre deteta tokom ranog razvoja. Igra ne isključuje vrhunske rezultate, nego ih stimuliše. Putem našeg programa, želimo i da preispitamo pojam šampiona. Nisu šampioni samo oni koji postižu vrhunske rezultate, već oni koji svakog dana daju svoj maksimum“, kaže Ana Jovanović, autor programa „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije.

  Profesor Grbović je istakao ulogu trenera u odrastanju deteta, kao i važnost saradnje trenera i roditelja.

  BEOGRAD 06.04.2021 Panel programa Putem šampiona u organizaciji Serbian open i Fondacija Novak Djoković. Uloga roditelja u sportu . foto Dalibor Danilovic

  „Roditelj ima veliku odgovornost prema svom detetu, isto kao i trener. Rezultat nije na prvom mestu, nego bavljenje sportom kao bitna stavka u razvoju. Dete treba da stekne radne navike i da se razvija kroz sport, zato je edukacija prva stepenica. Sport je sastavni deo savremene kulture. Kada razmišljate koji sportom dete treba da se bavi, nemojte mnogo da razmišljate. Pustite dete da samo izabere kroz igru kojim sportom želi da se bavi“, istakao je prof. dr Miljan Grbović, kondicioni trener mnogobrojnih reprezentacija u ekipnim sportovima.

  Prema rečima Dejana Savića, selektora i direktora najtrofejnije reprezentacije u istoriji Srbije, uloga roditelja i trenera podjednako je važna.

  „U kulturi ponašanja mladih generalno je prisutan manjak poštovanja autoriteta. Zato se u vaterpolu trudimo da održimo  pristojnost i poštovanje prema starijima. Prema drugima se odnosimo sa uvažavanjem i to je jedna od stvari koja čini ovaj sport uspešnim. Vrhunski sport nije samo novac i status. Na prvo mesto treba da dođe stav ‘U zdravom telu zdrav duh’. Roditelji, molim vas ’kažnjavajte’ svoju decu tako što ćete ih terati napolje da se igraju“, naglasio je Dejan Savić.

  Zahvaljujući programu “Putem šampiona”, u Srbiji će po prvi put, uz podršku najeminentnijih stručnjaka, biti organizovane edukacije za roditelje koje imaju za cilj da ih podrže u praćenju prvih sportskih koraka i uspeha svojih mališana. Serbia Open 2021 podržava svaki vid osnaživanja malih sportista i njihovih porodica.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Novak Đoković Fondacija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE