Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica ANA JOVANOVIĆ

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predstavljamo BIZmame: Žena, majka, kraljica ANA JOVANOVIĆ

  Poslovna mama trenutno ne nosi štikle i ne šminka se. Ne ustaje ujutru da namešta frizuru i pegla stvari za posao. Poslovna mama umesto poljupca na vratima i „Vidimo se u pet“, sada kaže „Dobro jutro, šta ćemo za doručak?“. Njene kolege za stolom sada su predškolci, osnovci, srednjoškolci… Na sastancima se priča o Pitagorinoj teoremi, uče se pesmice, prave se kolaži.

  Ipak, BIZmama mora i da radi. Istina je da njeno radno vreme nikada nije trajalo od 9h-17h, ali je sada možda mnogo teže nego pre da se sve obaveze usklade. Kroz našu akciju pod nazivom BIZmame upravo želimo da pokažemo svakodnevnicu majke koja je u ovoj situaciji i učiteljica i kuvarica i uspešna poslovna žena, brižna majka i supruga i još mnogo toga.

  Ovog puta, naša BIZmama je Ana Jovanović, Account Manager u PR agenciji Represent Communications.

  Kako ste se prilagodili novim uslovima rada?

  Priroda posla koji obavljam ne zahteva nužno boravak u kancelariji. Ipak, kao, verujem, i kod većine mama, na prilagođavanje su uticali „spoljni faktori“, u mom slučaju škola na daljinu kod dva školarca, komunikacija sa učiteljicama na različitim platformama, dečje potrebe za igrom i novim znanjima, kućni poslovi, ručak, nabavka… Trebalo je uklopiti sve te aktivnosti, ali uz dobru internu organizaciju i podršku, sve se stigne!

  Da li ste otkrili neku novu super moć?

  Da! Da svaki dan neznatno povećam sopstveni prag tolerancije!

  Da li postoje neke pozitivne strane ovakvog načina rada?

  Osim više vremena provedenog sa ukućanima, ja bih dodala da ostaje i više novca u kućnom budžetu. Jer, hteli-ne hteli, manje ga trošite, zar ne?!

  Šta vam je najteže palo?

  Odsustvo druženja sa ostalim članovima porodice, kolegama, prijateljima. Na listu bih dodala i nemogućnost da odem gde poželim, kad poželim. Neverovatno je koliko se brzo možemo naviknuti na drugačije uslove rada, pa i života, a još neverovatnije kako promena tih uslova doprinese da određene osobine kod ljudi isplivaju na površinu.

  Savet za sve mame koje su u sličnoj situaciji…

  Iskoristite dobre strane ove situacije! Potpuno je ok da smo ponekad neraspoložene, ili da u trenutku ne možemo da se setimo koji je najveći neparan broj 6. desetice. Odredite prioritete i pokušajte da nađete vreme za sebe. Na kraju krajeva, budite baš to što jeste – supermame!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE