,,TAJNA VEČERA u predsedništvu": Slika predsednika i episkopa USIJALA mreže

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić

  ,,TAJNA VEČERA u predsedništvu”: Slika predsednika i episkopa USIJALA mreže

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je ugostio patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i episkope SPC u zgradi Generalnog sekreterijata predsednika Republike Srbije.

  U predsedništvu je održan sastanak za stolom, gde su prisustvovali patrijarh i episkopi. Oni su se okupili na redovnom ovogodišnjem arhijerejskom Saboru Srpske pravoslavne crkve. Međutim, radnom ručku nisu prisustvovala dvojica episkopa, Grigorije i Maksim. To nije bilo iznenađenje, jer nisu bili ni prošle godine.

  A. Vučić

  Beograd, 18.05.2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve koji ucestvuju na redovnom godisnjem Arhijerejskom Saboru SPC, danas u Predsednistvu Srbije u Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

  Na satanku su razgovorali o odnosima SPC sa “Ohridskom arhiepiskopijom”, međunarodnoj poziciji Srbije, ratu u Ukrajini i statusu Kosova i Metohije.

  Predsednik dobio podršku od SPC

  Porfirije je u Predsedništvu Srbije istakao da ogromna većina bratije SPC deli mišljenje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazuje odgovorno ponašanje.

  ,,Mi svi osećamo da su vremena komplikovana i da su više nego teška, svakog dana ležemo i ustajemo sa pitanjem kada će doći kraj sukobu u Ukrajini”, kazao je patrijarh.

  Porfirije je dodao da to nije samo geoplitički sukob, nego sukob sistema vrednosti, sukob civilizacija.

  ,,Hteli mi to ili ne, i nas dovodi u poziciju da moramo da imamo svoj stav. Stav Crkve je uvek stav molitve Bogu za mir i ukazao da prve stranice Biblije polaze od činjenice da mir u svim mogućim pravcima i, s druge strane sukob zavise od principijelnog, načelnog našeg odnosa prema Bogu, tj. mira sa Bogom”, izjavio je patrijarh.

  Slika sastanka privukla najviše pažnje

  Na Tviteru su mnogi komentarisali činjenicu da su crkvena lica u Predsedništvu Srbije na gozbi. Pojedini su to okupljanje u šali nazvali ,,tajnom večerom”. Ispod slike su se nizali različiti komentari.

  ,,Ova parada s popovima je vređanje inteligencije. Popovi i politika, nama Bog ne može da pomogne. Božja volja, baš praktično. Kad god pomislim da smo dosegli dno, kraj civilizacijskog potonuća, da nema dalje u nazadovanju, novi ‘inventivni’ potez naše vlasti to demantuje. Idemo dalje! Ovo da se prekrstiš i kažeš “Gospode Bože”, ali ne mogu da izgovorim “oprosti im, ne znaju šta rade”, jer jako dobro znaju šta rade i mnogo, ali mnogo su pokvareni. Komplet dvorana, sram ih bilo, ako za sramotu znaju”, samo su neki od komentara na društvenoj mreži.

  Izvor: Tanjug, BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE