Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Predsednik najavio: Pokušaćemo da napravimo fabriku vakcina

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je na svom Instagram profilu avucic da će Srbija pokušati da izgradi sopstvenu fabriku vakcina protiv koronavirusa.

  Kako je naveo, to bi omogućilo da sami proizvodimo dovoljno vakcina za naše stanovništvo.

  „Grčevito se borimo, veoma je teško doći do vakcina. Nadam ce dobrim vestima sledeće nedelje. Nikada se svetski poredak i odnosi među zemljama nisu menjali kao sada u vreme korone. Zato je za nas važno da u ovoj godini nabavimo što više vakcina, budemo vredni i radni“, napisao je Vučić.

  „Da bismo proizveli dovoljno vakcina za naše stanovništvo i susede“

  Vučić je o ovome govorio i prilikom današnje posete Crkvi svetih novomučenika kragujevačkih u Šumaricama.

  „Nama će vakcina biti potrebna narednih pet, šest ili sedam godina dok ne pronađu lek. Pokušaćemo da napravimo fabriku da možemo da proizvedemo dovoljno vakcina za naše stanovništvo i za susede, jer velike zemlje uzmu sve i koliko god pričali o solidarnosti, ne optužujući tu bilo koga, treba da gledamo ‘u se i u svoje kljuse’. Priče o solidarnosti okačite mačku o rep“, rekao je Vučić.

  Kako je rekao, nabavka novih količina vakcina postaje „gotovo nemoguća misija“.

  „Postaje vrlo teško doći do vakcina. Mi bismo bili u stanju da vakcinišemo oko 81-82 odsto punoletne populacije Srbije ali nemamo toliko vakcina u ovom trenutku. Zato smo danas bili u kontaktu sa Britancima, sa Kinezima, sa Rusima a pokrenućemo razgovore i sa Indijcima koji imaju fabriku Astra Zeneka“.

  On je najavio da će do kraja dana više od 40.000 građana biti vakcinisano protiv korona virusa što je kako je rekao, rekordan broj.

  Izvor: BIZlife, Beta

  Foto: Beta/Miloš Miškov

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE