Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pred liderima SVETSKOG BIZNISA nova slika ZAPADNOG BALKANA

  Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež u Njujorku će, pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija (Concordia), predstaviti Zapadni Balkan kao investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

  Privredna komora saopštila je da će ovogodišnji samit, koji se održava u ponedeljak i utorak, u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, okupiti oko 300 govornika iz SAD i sveta.

  Među njima su sadašnji i bivši predsednici država i vlada, kongresmeni i parlamentarci, predstavnici državnih administracija, međunarodnih biznis i finansijskih institucija i organizacija iz drugih oblasti, multinacionalnih kompanija, banaka, fondova, konsultanstkih kuća, univerziteta i instituta, američkih i svetskih medija.

  Kako je navedeno, Čadež će govoriti na plenarnoj sesiji, a jedini je govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

  Prema njegovim rečima, to je šansa da se međunarodnoj javnosti, pre svega moćnim svetskim kompanijama potencijalnim investitorima predstavi nova slika o regionu, „kao regionu uspeha, a ne sukoba i mestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im doneti profit i gde njihove investicije više vrede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu“.

  Na samitu će biti vlasnici, partneri, predsednici i menadžeri moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, među kojima i svetski poznate kompanije, kao što su Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse, Western Union, Mastercard, Walt Disney i drugi.

  Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u SAD 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz sveta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rešenja za izazove sa kojima se svet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja međusektorskih partnerstva za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.

  Izvor: Beta

  Foto: PKS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE