Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRE ROKA: Završena prva KOVID bolnica u Srbiji (FOTO)

  Tri dana pre predviđenog roka, završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji i izgradnji nove bolnice Vojnomedicinskog centra „Karaburma“, namenjene za lečenje obolelih od virusa COVID-19.

  Projekat rekonstrukcije se realizuje zahvaljujući donaciji firme Termomont i njenih partnera.

  Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić i direktor i vlasnik firme Termomont Dejan Burčul, potvrili da je za početak rada te nove zdravstvene ustanove ostalo još samo opremanje neophodnim medicinskim mobilijarom, što će uslediti u narednim danima.

  Ovo je za nas izuzetno značajna bolnica u momentu kada se borimo protiv bolesti COVID-19 i kada smo za kratko vreme, za 10 dana, za lečenje obolelih stavili u funkciju Vojnomedicinski centar „Karaburma“, gde je 80 postelja i leče se najteži pacijenti.

  „Desilo se nešto neverovatno, za 14 dana napravljena je nova bolnica kapaciteta 60 kreveta, tako da je kapacitet VMC `Karaburma` proširen sada na 140 ležajeva“, naglasio je Jovičić.

  Prema rečima Dejana Burčula, realan rok za izgradnju jednog objekta poput nove bolnice VMC „Karaburma“ je 90 dana. „Krenuli smo sa procenom da nam je potrebno 18 dana, ali smo uspeli da izguramo za 14 i po dana“, objašnjava Burčul.

  Vrednost investicije koju su firma Termomont i partneri uložili u renoviranja 1.000 kvadratnih metara starog objekta, njegovu nadogradnju do 1.300 kvadratnih metara, koliko iznosi sadašnja površina nove bolnice, kao i izgradnju pristupnog puta, iznosi više od 37 miliona dinara.

  Više od 10 firmi bilo je uključeno i svi su paralelno radili i trudili se da pomognu jedni drugima. Radilo se u dve smene. Pre podne je radilo oko 120 do 140 radnika, a noću od 40 do 60 ljudi, rekao je Burčul.

  Već tokom sledeće nedelje, u novu bolnicu VMC „Karaburma“ počeće prijem pacijenata na lačenje od virusa COVID-19.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE