Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pikaso

  Pre 123 godine svet je upoznao Pabla Pikasa: Imao je samo 19 godina

  Ime Pabla Pikasa danas svi znaju. On je jedan od najpoznatijih slikara u istoriji, a 24. juna 1901. održao je prvu veliku izložbu svojih slika. Izložba je održana u Parizu, u Francuskoj.

  U to vreme, Pikaso je imao samo 19 godina. Međutim, još u mladosti je već pokazao svoj prirodni talenat kao umetnik.

  Pikaso je i pre toga bio deo umetničkih izložbi. Međutim, ovo je bila prva izložba koju je održao sam bez ikakve pomoći i prva u etabliranoj komercijalnoj galeriji. U stvari, održavao je izložbe svojih dela od svoje 13. godine, ali je ovo bila mnogo značajnija prekretnica za slikara.

  Nestrpljivo čekao izložbu

  Kako se vreme izložbe približavalo, Pikaso je bio veoma nestrpljiv da pokaže svoje umeće u galeriji. Čak je stigao u Pariz nekoliko meseci ranije da se pripremi za šou. Glasine kažu da je radio bez prestanka tokom ovog vremena, proizvodeći oko dva platna dnevno.

  Kako je izložba odmicala, Pikaso je svojim radom zadivio mnoge obožavaoce. Smatra se da je slikar slikao tokom cele izložbe i nije stao do poslednjeg minuta izložbe.

  Na izložbi je bilo izloženo 75 Pikasovih dela. Prvo navedeno delo je nazvano „Jo” (što na španskom znači „ja” ili „ja”) i bio je Pikasov autoportret. Ova slika je bila jedna od najupečatljivijih na izložbi i pokazala se kao pouzdana dokaz o Pikasovom dolasku na umetničku scenu.

  Izložba u Parizu je dobro prošla za Pikasa i pomogla je da se njegovo ime pojavi na umetničkoj sceni. Odatle je mladi slikar skočio u slavu i ubrzo postao prepoznat kao jedan od najpoznatijih slikara 20. veka.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE