Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Skupština

  Poznata lista kandidata za zaštitnika građana, oko jednog polemike u Skupštini

  Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je listu kandidata za Zaštitnika građana sa pet kandidata, a poslaničke grupe imaju rok do 12. aprila da predlože svog kandidata.

  Na listi kandidata za ombudsmana su Milan Antonijević, Nataša Tanjević, Miloš Janković, Zoran Pašalić i Robert Sepi, ali je najveća polemika bila oko aktuelnog Zaštitnika Zorana Pašalića.

  Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da Pašalić ne može da bude kandidat za ponovni izbor na tu funkciju i da „ne postoji pravna gimnastika“ kojom bi on mogao da bude na listi kandidata.

  Članovi Odbora su se, dizanjem ruke, izjašnjavali o svakoj pojedinačnoj kandidaturi, pre nego što je elektronskim sistemom glasanja utvrđena zbirna lista.

  Za Antonijevića je glasalo 14 članova, a jedan nije glasao, dok su Tanjević i Janković dobili jednoglasnu podršku članova odbora.

  Za Pašalića je glasalo 10 glanova odbora, a petoro je bilo protiv, dok je Robert Sepi dobio podršku 14 članova, a jedan član Odbora nije glasao.

  Izvor: FoNet

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE