Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Povišice“ partijama veće nego penzionerima

  Političke stranke koje imaju poslanike u Narodnoj skupštini naredne godine podeliće ukupno oko 1,04 milijarde dinara, što je za 75,4 miliona dinara više nego ove godine, a za oko 148 miliona više nego lane.

  Ova sredstva predviđena su za finansiranje redovnog rada partija, u predlogu budžeta za 2018. godinu, koji se upravo nalazi na dnevnom redu skupštine.

  Ako zakonski predlog bude usvojen bez većih promena, iz kase Ministarstva finansija na račune parlamentarnih partija mesečno će se slivati oko 86,5 miliona dinara.

  Suma namenjena strankama mogla bi da bude i znatno veća ukoliko, ipak, bude doneta odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore.

  U tom slučaju za kampanju bi moralo da bude obezbeđeno još oko 800 miliona dinara, kao i oko 50 miliona za štampanje glasačkih listića. Ako do izbora dođe, oni će biti finansirani iz budžetske rezerve.

  Najveći „zalogaj“ od iznosa za redovan rad pripašće najvećoj stranci, odnosno naprednjacima. Oni su lane iz republičke kase dobijali oko 32 miliona dinara mesečno, a sledeće godine taj iznos će biti za oko osam odsto veći.

  Sledeći su socijalisti, kojima je dosad pripadalo oko osam miliona dinara, a iza njih su radikali, DJB i demokrate. Slede Dveri i DSS, kao i Tadićev SDS i LDP.

  Predlogom budžeta za rad Narodne skupštine tokom sledeće godine predviđeno je 2,13 milijardi dinara. Troškovi putovanja poslanika smanjeni su za 30 miliona u odnosu na ovu godinu i iznose 150 miliona dinara.

  Manje novca izdvaja se i za popravke i održavanje, dok su veća sredstva namenjena za zarade zaposlenih – 288,7, umesto 275 miliona dinara.

  Izvor: Novosti

  Foto: MM

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE