Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Postanite digitalni konsultant

  Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije objavio je poziv za obuku i sertifikaciju stručnjaka u oblasti digitalne transformacije kompanija. Konkurs će biti otvoren do 20. marta.

  Selekcija kandidata biće obavljena do 29. marta, a obuka se organizuje tokom aprila i maja, navedeno u zajedničkom saopštenju Centra i Nemačke organizacije za medjunarodnu saradnju (GIZ).

  Centar je otvaranjem javnog poziva započeo prvu fazu Programa podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća za 2019. godinu. Cilj programa je da se stvori sveobuhvatna podrška koja je malim i srednjim preduzećima potrebna u tom procesu.

  Program zato obuhvata tri ključne faze: obuku i sertifikaciju konsultanata, izradu ekspertske analize i strategije digitalizacije, kao i implementaciju rešenja predvidjenih strategijom.

  „Primena digitalizacije jedan je od primarnih uslova konkurentnosti i uspeha na inostranom, ali i na domaćem tržištu. Česta prepreka malim i srednjim preduzećima u tom procesu jeste nedostatak eksperata i finansijskih sredstava“, direktor Centra za digitalnu transformaciju PKS Predrag Nikolić.

  Kandidati koji sa uspehom prodju proces obuke u okviru prve faze programa, osim visokokvalitetne edukacije, dobijaju mogućnost da uz adekvatnu naknadu učestvuju u drugoj fazi projekta, objasnio je Nikolić.,

  Program obuke, pripremljen u saradnji sa Privrednom komorom Austrije i uz podršku GIZ-a, prvi put je organizovan prošle godine.

  Program su uspešno prošla 22 kandidata, koji su sertifikovani od ovlašćenog tela WIFI (Ačredited certification body of the WKO) da izdaje sertifikate pružaocima IT usluga i poslovnim konsultantima sa relevantnim iskustvom, znanjem i veštinama u oblasti digitalizacije.

  „Najvažniji benefit ove obuke jeste što sertifikat ima internacionalno priznanje i podiže vašu konkurentnost na domaćem i inostranom tržištu“, kaže Vladan Dabović koji je prošle godine završio obuku.

  Program vode izuzetno stručni ljudi sa velikim iskustvom iz Austrije, koja je po veličini slična Srbiji, ali privredno mnogo naprednija.

  Obuka druge generacije konsultanata sastoji se iz opšteg dela obuke za ekspertsku analizu (opšti modul) koji prolaze svi kandidati. Nakon toga, polaznici se opredeljuju za jedan od tri specificna programa digitalne transformacije: u modelima i procesima poslovanja, e-trgovini, e-marketingu i društvenim mrežama i IT sigurnosti i zaštiti podataka.

  Treninzi za opšti modul biće održani 13. i 14. aprila, za specifične programe 11. i 12. maja, dok će sertifikacija biti organizovana 27. i 28 maja.

  Izvor: agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE