Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poslednji pacijent otpušten iz kovid bolnice u Batajnici

  Kovid bolnica u Batajnici, otvorena tokom jednog od najjačih talasa epidemije koronavirusa, ovih dana otpustila je i poslednjeg pacijenta.

  Direktorka bolnice Tatjana Adžić Vukičević kaže za RTS da još uvek nema tačna saznanja šta će biti sa kovid bolnicama u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu.

  Navodi da je prva namera bila da se bolnica Batajnica pretvori u palijativni centar, jer smo jedina zemlja u regionu koja nema takvu ustanovu.

  „Prva namera je bila da se od naše kovid bolnice napravi jedan palijativni centar, jer smo nažalost jedina zemlja u regionu koja nema palijativni centar koji se ne bi odnosio samo na onkološke bolesnike u završnim stadijumima njihovog života, već za sve druge neurološke, kardiološke, ortopedske, kardiovaskularne, terminalne faze različitih bolesti“, kaže Adžić Vukičevićeva.kraj epidemije

  Bolnica, navodi, raspolaže velikim kapacitetima, nalazi se na prostoru od preko 14.000 kvadrata, sačinjena je od tri objekta, ima dosta dijagnostičke opreme, nalazi se nadomak auto-puta, ima 700 parking mesta, lako može da se preimenuje za bilo koju drugu namenu.

  „Ja sam često rada da kažem, da bih volela, da nekada u toj bolnici bude porodilište, i starački ili studentski dom. Ona lako može da se preimenuje u bilo koju drugu namenu“, kaže direktorka bolnice.

  Za dve godine i sedam meseci, u bolnici u Batajnici je lečeno 24.000 ljudi, oko 15.000 je otišlo svojim kućama, a oko 2.500 je premešteno u druge zdravstvene ustanove.

  Zapanjujuća statistika: 92% umrlih od Covida 2022. vakcinisano je NAJMANJE tri puta

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife, screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE