Posle voza, škole i autoputa Vučić se "u potpunosti sklanja do izbora"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle voza, škole i autoputa Vučić se “u potpunosti sklanja do izbora”

  Do izbora je ostalo još tačno dve nedelje, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je i ovih dana bio veoma aktivan u obilascima pogona, “pokretanju” radova, ali i vozova, kao i postavljanju temeljaca. Kako je najavio, više se neće pojavljivati u takvoj ulozi do izbora, ali to ga od 24. marta obavezuje i zakon.

  Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i kandidat SNS za predsednika, imao je sličnu radnu nedelju kao i prethodnu, kada je za pet dana položio kamen temeljac za nekoliko fabrika, obišao radove na izgradnji novih pogona i otvorio još jednu novoizgrađenu bolničku zgradu.

  Tako je protekle sedmice predsednik obišao jednu fabriku, putovao prvom zvaničnom vožnjom brzog voza, položio kamen temeljac za jednu školu i prisustvovao početku radova na novoj deonici autoputa Miloš Veliki.

  U prethodnih nekoliko dana Vučić je obišao nemačko-kinesku kompaniju BMTS Technology, koja će u fabrici turbopunjača za automobile u Novom Sadu do kraja ove godine zapošljavati 200 radnika, a najavila je da će do 2026. godine otvoriti još 300 radnih mesta.

  Fabrika je počela da radi novembra 2020. godine, a njen proizvodni kapacitet je oko dva miliona turbopunjača godišnje.

  U subotu, predsednik Srbije je sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i članovima Vlade Srbije za 33 minuta stigao brzim vozom “Soko” do Novog Sada. Time je pruga Beograd – Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd – Budimpešta, i zvanično puštena u saobraćaj.

  Dan kasnije predsednik je imao čak dva velika “poduhvata”. Prvo je u Sjenici položio kamen temeljac za novu školu, a potom je prisustvovao početku radova na izgradnji deonice Požega-Duga Poljana na auto-putu “Miloš Veliki”.

  Ugovor za izgradnju te deonice Koridora 11, u dužini od 76 kilometara, potpisan je krajem prošle godine u Sjenici. Radove će izvoditi kineska kompanija CRBC, a posao je vredan 1,5 milijardi evra.

  Vučić je ukazao da će nakon izgradnje, Arilje, Ivanjica, Novi Pazar, Sjenica biti povezani sa Beogradom, u budućNosti, nada se, i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije.

  Gotovo sa otvaranjima, sad samo politički skupovi

  Šef Pravnog tima CRTA Pavle Dimitrijević izjavio je da od 24. marta počinje da teče rok od 10 dana u kojem je zabranjena funkcionerska kampanja, kada je medijima zabranjeno da izveštavaju o otvaranju objekata i infrastrukturnih radova u kojima učestvuju javni funkcioneri koji su kandidati na izbornim listama.

  Izmene zakona o elektronskim medijima tačno pominju rok od 10 dana, od 24. marta do 2. aprila u kojem važi zabrana izveštavanja sa takvih događaja, rekao je Dimitrijević za agenciju FoNet i naveo da se može izveštavati o aktivnostima funkcionera koji nisu kandidati za neku od funkcija na izborima.

  Prema najavi predsedničkog kandidata SNS, zaključno sa nedeljom, on se više neće pojavljivati na bilo kakvim otvaranjima ili nečemu sličnom.

  “Još sutra imamo da potpišemo ugovor sa Kinezima, radimo Sjenicu, Ivanjicu, put Arilje-Požega, počinjemo da gradimo i velike škole u Sjenici i Pazaru, i više se neću pojavljivati na bilo kakvim otvaranjima ili bilo čemu”, izjavio je predsednik Srbije i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić tokom putovanja brzim vozom do Novog Sada.

  Vučić je rekao da će se “u potpunosti skloniti na 13 – 14 dana do izbora, što nikada nijedan predstavnik vlasti nikada nije uradio”.

  “Pojavljivaću se samo na političkim skupovima, da ne bi (opozicija) kukali kako su izgubili zbog ne znam čega. Imaju priliku da pobede, a da li će – to ćemo videti”, rekao je Vučić.

  Četiri fabrike i bolnica: Šta je Vučić “stigao” za samo pet dana

  Izvor: BIZLife, agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE