Posle "Beograđanke" i "Beka" Marera kupila i zgradu BIGZ-a (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle “Beograđanke” i “Beka” Marera kupila i zgradu BIGZ-a (FOTO)

  Novi vlasnik zgrade BIGZ-a u Beogradu je kompanija Marera Real Estate Partners, saopšteno je iz te kompanije.

  Kako se navodi u saopštenju, kompanija u svom prvom partnerskom projektu planira da zgradu BIGZ-a obnovi po oprobanom konceptu kojim se njena sestrinska kompanija, Marera Properties, pozicionirala kao lider u rekonstrukciji znamenitih objekata u Beogradu.

  Nakon transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Palate Beograd u najmodernije kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom „Aleksandar gradnja“, kao partnerom sa dokazanom ekspertizom u rezidencijalnoj gradnji.

  Firma MPP BIGZ, u kojoj obe  strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a

  U zgradu nekada najveće štamparije na Balkanu ukupno će biti uloženo preko 40 miliona evra, i ona će biti novi ukras grada za nešto više od 18 meseci koliko je planirano za rekonstrukciju.

  “Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana”, piše u saopštenju.

  “Ovo monumentalno zdanje ima preko 40.000m2, od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona. Što se tiče dizajna kancelarijskog prostora srpsko tržište uveliko prepoznaje Mareru po savremenosti, inovacijama i funkcionalnosti najvišeg nivoa. Ulazak u ovaj projekat sa „Aleksandar gradnjom“ doprineće efikasnosti njegove realizacije, a ujedno otvara vrata novim saradnjama i partnerstvima. Na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment je daleko od zasićenog i tu vidimo prostor za nove investicije. Nastavićemo da širimo naš portfolio objekata komercijalne namene, kako samostalno tako i u partnerskim odnosima“, izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije.

  Kao budući moderni poslovni centar, BIGZ će kompanijama zainteresovanim za zakup ponuditi kombinaciju klasičnih kancelarija različitih veličina i open space koncepta, ali i mogućnost da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama i specifičnim zahtevima.  

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • Pera

   Svedoci smo rasprodahe objekata u Beograda i to prvenstveno onih na izuzetno dobrim lokacijama. Cene su izuzetno niske, ko to prodaje jeftino i kome ? Ko je vlasnoj navedenih kompanina, koliki im je osnivački ulog ? Štiti li neko interese grada i gradjana ?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE