Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Posle antologijskog hita „Kalemegdan“, nova stvar šefa srpske diplomatije „Balkan“ (VIDEO)

  Sećate se antologijskog pokušaja pefa srpske diplomatije Ivice Dačića da francuskom ministaru za migracije Eriku Besonu objasni poreklo reči Kalemegdan? Sada je, doduše, čini se nešto uspešnije, usred Argentine, objasnio značenje reči Balkan.

  Tokom posete Buenos Ajresu, u razgovoru za list „La nacion“, Dačić je, pojašnjavajući situaciju na ovdašnjim prostorima,  slikovito dočarao i šta znači reč Balkan.

  „Reč Balkan potiče od dve turske reči – ‘bal’ znači med i ‘kan’ znači krv. Već smo imali dovoljno krvi i sada želimo med“, izjavio je Dačić.

  Na sebi svojstven način progovorio je i odnosima i „prijateljsvu“ sa velikim silama

  „Odgovoriću vam engleskom izrekom: ‘Nema večnih prijatelja niti večnih neprijatelja. Večni su samo interesi Velike Britanije’. I mi se slažemo sa ovom filozofijom. Iz tog razloga ne smatramo da naše prijateljstvo sa Rusima isključuje našu želju da budemo deo Evropske unije“, ocenio je Dačić.

  Podsetimo se starog hita, od pre šest godina.

  Izvor: N1

  What's your reaction?

  Komentari

  • Leks

   Ovo je staro, to je izjavio studentima na nekoj konferenciji, ima i snimak, ne znam ko je to preneo za argentinske novine ali je bukvalno transkript njegove blamaze od pre dve godine.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE