Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  beogradski aerodrom

  Posetili smo renovirani beogradski aerodrom: „Tesla“ spreman za letnju sezonu

  Belgrade Airport, deo VINCI Airports mreže, privodi kraju velike radove na rekonstrukciji, modernizaciji i proširenju Aerodroma Nikola Tesla. U odnosu na prethodnu letnju sezonu, koju je obeležio rekordan obim saobraćaja, realizovano je nekoliko ključnih unapređenja koja će od ovog leta doprineti efikasnijoj usluzi i većem komforu što će doprineti boljem iskustvu putnika.

  Čak 90 šaltera za registraciju, umesto prošlogodišnjih 57, biće ove letnje sezone na raspolaganju avio-kompanijama i  pružaocima usluga zemaljskog opsluživanja. Putnicima u odlasku na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu granične policije i 12 uređaja za pregled prtljaga sa najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da električni uređaji ostanu u ručnom prtljagu tokom pregleda ubrzavajući proces i štedeći vreme. Prošlog leta, usled tekućih radova bilo je dostupno 6 uređaja za bezbednosnu kontrolu putnika.

  Završna faza transformacije

  Direktor razvoja Aerodroma Petar Novaković rekao je da je reč o završnoj fazi celokupne transformacije pristanišne zgrade, nezapamćenog obima još od 1962. godine. „Počev od registracije putnika gde imamo dodatni broj šaltera, preko pasoške konotrole, kontrole pregleda, obezbeđivanja putnika, prtljaga, gde imamo dodatne linije, dodatne šaltere, preko pasoške kontrole u dolasku, sa dodatnim šalterima. Transportni sistem prtljaga potpuno je integrisan, proširen i dograđen u odnosu na prethodne godine, i proces preuzimanja prtljaga je unapređen infrastrukturno, imamo nove trake za preuzimanje prtljaga“, rekao je Novaković.

  beogradski aerodrom

  On je naglasio da je reč o infrastrukturnom unapređenju, ali da na kraju sve zavisi od aerodromske zajednice, koja, kako je rekao, učestvuje u igri „aerodromskih operacija“. „Na dnevno operativnom planu sve zavisi od nas i tu mislim na kompletnu aerodromsku zajednicu“, rekao je Novaković i precizirao da ne misli samo na beogradski aerodrom već i na avioprevoznike, graundhendlere, na operativne službe uprave carine, uprave granične policije i svih ostalih koji učestuvju u obezbeđivanju uslova da se putnik otpremi bezbedno, efikasno i pouzdano na let.

  Novi free shop

  Nova, glavna free shop prodavnica, čija je površina tri puta veća nego ranije, sa značajno obogaćenim sadržajem i ponudom otvorena je u maju. Ova prodavnica deo je buduće centralne zone na odlascima, koja će sadržati celine namenjene za zabavu, edukaciju, opuštanje i odmor putnika. Nova centralna zona trenutno je u izgradnji, a sadržaće raznovrsnu komercijalnu ponudu koja predstavlja kombinaciju lokalnih ukusa i poznatih svetskih brendova.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by BIZLife (@bizlife.rs)

  U zoni dolazaka, pasoška kontrola sada je opremljena sa 13 šaltera, u poređenju sa 8 koliko ih je bilo prethodne letnje sezone. U toku su, takođe, radovi na proširenju i modernizaciji zone za preuzimanje prtljaga. Ove letnje sezone na raspolaganju će biti 5 karusela za prtljag i čak tri puta više prostora za putnike u odnosu na prošlogodišnja 4 karusela.                             Pored navedenog, unapređen i nadograđen je i Sistem za upravljanje prtljagom, čime je kapacitet povećan na približno 3.800 komada prtljaga na sat. Sistem je sada povezan sa svim zonama za registraciju i preuzimanje prtljaga, čineći ceo proces efikasnijim kako za putnike tako i za operatere zemaljskog opsluživanja zadužene za opslugu prtljaga.

  beogradski aerodrom

  Na jedinstvenoj lokaciji u okviru najsavremenijeg Aerodromskog operativno-kontrolnog centra objedinjeni su različiti aerodromski sektori kako bi se pratile i nadgledale svakodnevne operacije, čime se omogućava brža reakcija i komunikacija kao i efikasniji radni procesi.

  Zahvaljujući ovim i brojnim do sada realizovanim unapređenjima poput proširenja; modernizacije i redizajna zgrade terminala; centralizovanog bezbednosnog pregleda koji je omogućio razdvajanje tokova putnika u odlasku i dolasku; rekonstrukciji i modernizaciji pristupnih saobraćajnica i parkinga, uz profesionalnu saradnju sa svim članovima velike aerodromske zajednice, kompanija Belgrade Airport će nastaviti da se fokusira na pružanje visokog nivoa usluge i udobnosti svojim putnicima i avio-kompanijama.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beogradski aerodrom

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vesna

   Imam veliku zamerku što kad je gužva se ne izdvajaju domaći putnici U svim zemljama EU dodje neko ko proziva i izvlači prvo svoje pa onda jednu po jednu zemlju EU od značaja. Npr Feancuska izvlači prvo Feancuze pa Nemce, Engleze pa Amerikance, ono i nije po EU principu Kad bi bar izvukli domaće putnike koji dolaze iz CG sa ličnom kartom gde je brza provera, svima bi bilo lakše i domaćim i onima koji ostanu u redu da im se značajno smanji čekanje. Ovako zaglavi jedan iz Avganistana i sve stoji

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE