Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Portal Bebac: Nećemo ružu, hoćemo ginekologa

  Roditeljski portal Bebac upozorio je da su gorući problem u Srbiji, pred kojim „niko nema pravo da žmuri i ćuti“, uslovi rađanja i nedostatak ginekologa.

  U saopštenju tog portala zatraženo je od svih „nadležnih ministarstava, Vlade Republike Srbije, svih upravnika porodilišta i domova zdravlja, od svih lekara, babica i celokupnog medicinskog osoblja“, hitno pokretanje promena uslova očuvanja reproduktivnog zdravlja i rađanja u Srbiji.

  „Nehumani uslovi koji dovode do komplikacija, ugrožavajući živote žena, trudnica i beba ili u najboljem slučaju trauma na porođaju, nedopustivi su i visoko nemarni. Nećemo ružu. Hoćemo ginekologa“, poručuje se u saopštenju.

  Bebac podseća i da u Srbiji svakog dana jedna žena umre od raka grlića materice, te da smo drugi u Evropi po umiranju od bolesti koja može da se spreči.

  „Međutim, nemamo dovoljno ginekologa i stručnjaka da i prevencija i lečenje budu dostupni svakoj ženi. Ginekologa nema ni za trudnice, a nema ih dovoljno ni u našim porodilištima. Privatni pregled ne može svaka žena u Srbiji sebi da priušti“, poručeno je iz tog portala.

  Bebac zato traži da ginekološki pregled bude dostupan „u svim mestima i svakoj ženi“ u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE