Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poršeov plan: Uštedama do dodatnog profita

  Nemački proizvođač sportskih automobila Porše (Porsche) želi da poveća profit grupe, a planira da u narednih osam godina postepeno povećava profit za šest milijardi evra kroz smanjenje troškova.

  Kako prenosi Seebiz, dobit (pre oporezivanja, kamata i amortizacije – EBITDA) trebalo bi svake godine da se povećava za oko 750 miliona evra.

  Predstavništvo Volkswagena želi da ispuni zahteve Grupe za povrat na prodaju od 15 odsto. To bi trebalo da postignu kroz povećanje efikasnosti i veći doprinos od novog poslovanja.

  S uštedama, Porše želi  da apsorbuje povećanje troškova, što bi bilo posledica prelaska na električne automobile, piše Blumberg. „Taycan“ sa četiri vrata, koji dolazi na tržište sledeće godine, košta od 6.000 do 10.000 evra više nego uporedivi automobil s benzinskim motorom. Troškovi neće biti preneseni na kupce.

  U proteklih godinu dana, najprofitabilnije predstavništvo VW-a ostvarilo je operativni profit od 4,1 milijarde evra sa prometom od 23,5 milijardi evra. To je jednako povratu od više od 17 procenata.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE