Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porodilje koje su preko noći ostale bez posla mogu da odahnu

  Ministar za rad Zoran Đorđević izjavio je da je vlasnik firme „Handy“ rekao da će uplatiti sve što duguje porodiljama iz te firme.

  Obećano je i da će biti rešen radno pravni status svih 236 radnika u narednom periodu.

  Đorđević je novinarima u Palati „Srbija“ kazao da će Ministarstvo da prati situaciju u firmi i da će inspekcija u narednim danima da nastavi sa radom i sa inspekcijskim nadzorom firme „Handy“.

  „Imali smo sreće jer je vlasnik firme došao u Srbiju, direktor firme je pobegao, a vlasnik je prebacio nadležnost na sebe i javio se inspekciji rada“, rekao je Đorđević i dodao da je u pitanju osoba koja je „kooperativna i koja nije želela da napravi problem zaposlenima“.

  On je kazao da je inspekcijski nadzor utvrdio da je u centralnom registru 236 zaposlenih, a od toga je 20 porodilja koje imaju problem sa isplatom. Đorđević je rekao da je novi direktor juče na sajtu objavio šta je trebalo da dostave porodilje i da je obećao da će da prihvatiti i doznake. Prema njegovim rečima, država će učiti sve što je u njenoj nadležnosti da bi tim radnicima sve što pripada bilo i dodeljeno.

  On je dodao da je u pitanju privatna kompanija i da apeluje na sve koji imaju problem sa radnim statusom da to prijave, jer je za Ministarstvo i inspektorat kasno da reaguju kada se firma zatvori i ljudi budu otpušteni i kada im prestane radni odnos. Ministar je izjavio da svi mogu da se jave na besplatan telefon 0800 300 307, radnici, poslodavci i građani, a ukoliko ostave podatke, ministarstvo je dužno da ih obavesti šta je otkrilo na licu mesta.

  Roditeljski portal bebac.com, apelovao je ranije na nadležne da hitno reše probleme trudnica i majki, koje su ostale bez posla u firmi „Handy“, čime su „ostavljene na cedilu“. U saopštenju portala se navodi da su zaposlene „mejlom primile obaveštenje da je firma ‘Handy’ zatvorena“ i to dan pre samog zatvaranja, zbog čega su trudnice i porodilje ostale „zarobljene u firmi sa nejasnim statusom“.

  Katanac na radnje kompanije Handy stavljen je praktično preko noći, a svi zaposleni ostali su bez posla. Sve poslovnice su zatvorene u jednom danu a radnike niko nije obavestio kakva ih sudbina očekuje.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE