Porodica „IZVISILA“: Izdavač Hari Potera sve ostavio BIVŠOJ LJUBAVNICI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Porodica „IZVISILA“: Izdavač Hari Potera sve ostavio BIVŠOJ LJUBAVNICI

  Preminuli izvršni direktor izdavačke kuće vredne 1,2 milijarde dolara prepustio je kontrolu nad kompanijom glavnoj direktorki strategije, sa kojom je bio u dugoj romantičnoj vezi, a ne svojoj deci ili braći i sestrama.

  Njegov stariji sin ovaj potez nazvao je „stavljanjem soli na otvorenu ranu“.

  Ričard Robinson Džunior, predsedavajući i izvršni direktor Scholastic Corp., izdavača američke verzije knjiga o „Hari Poteru“, iznenada je preminuo u junu u 84. godini dok je šetao u Martinim vinogradima.

  U testamentu iz 2018. Robinson je svoj udeo od 53,8% u kompaniji prepustio direktorki strategije kompanije. Par je bio u dugoj romantičnoj vezi koja je bila javna tajna unutar kompanije, rekli su za američke medije članovi porodice i bivši saradnici, ali navodno nisu bili u vezi kada je umro.

  U testamentu, Robinson je takođe ostavio svu svoju ličnu imovinu Ioli Lukeze (54), za koju je rekao da je njegov „partner i najbliži prijatelj“, a ne dvojici sinova, četvorici braće i sestara ili bivšoj supruzi.

  Robinson je bivšoj partnerki ostavio oko 3 miliona akcija kompanije, uključujući 53,8% akcija klase A, i više od 2 miliona običnih akcija.

  Portparol Scholastic-a rekao je da Robinsonove obične akcije vredne oko 70 miliona dolara na kraju neće biti u vlasništvu Lukezeove, iako nije jesno ko će ih naslediti.

  Lukeze, koja je počela da radi za Scholastic u Kanadi pre 30 godina, postala je predsednik odbora kompanije u julu.

  Robinsonov plan raspodele nasledstva stavio je neke članove porodice u nezgodan položaj, a neki već razmišljaju da potraže pravdu na sudu.

  „Na osnovu testamenta možete pomisliti da nije video svoje sinove. To nije tačno. Poslednje dve godine viđao sam ga više puta nedeljno“, izjavio je mlađi sin.

  Robinsonova bivša supruga, Helen Benham, takođe je rekla da se zbližio sa porodicom tokom pandemije, kao i da je sve vreme provodio daleko od posla sa njom i njihovom decom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE