Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država koja podstiče DIGITALNO PLAĆANJE povratom od 10%

  Italija je zemlja u kojoj gotovina i dalje prevladava među oblicima plaćanja. Kako bi podstakla ljude na digitalna plaćanja, koja se tokom pandemije covida-19 smatraju bezbednijim, i uz to smanjuju neprijavljeni rad, italijanska vlada sada nudi nagrade u obliku povrata novca.

  Vlada u Rimu pokrenula je inicijativu prošle nedelje, a sprovešće je tako da potrošači preuzmu posebnu aplikaciju na svoje mobilne uređaje i u nju registruju svoje digitalne načine plaćanja, a zatim će automatski dobiti povrat za svaku uplatu izvršenu bankovnom karticom ili pametnim telefonom.

  Kupovine putem internete isključene su iz ove inicijative.

  Za period praznične kupovine korisnici će dobiti povrat od 10 odsto svake kupovine, do najviše 150 evra, ako do kraja godine izvrše najmanje deset digitalnih plaćanja.

  Znak da Italijani misle da je ova ideja dobra jeste podatak da je već 7,6 miliona ljudi preuzelo aplikaciju.

  Komentatori su primetili da je za isti broj korisnika aplikacija za beleženje kontakata zaraženih koronavirusom trajala pet meseci.

  Program obuhvata kupovine u prodavnicama, kao i plaćanja zanatlijama, kao i, na primer, advokatima i lekarima.

  Italijani na mnogim mestima još uvek ne mogu da plaćaju karticama, ali to se postepeno menja. Udeo gotovinskih transakcija pao je sa 68,4% u 2016. na 58% prošle godine, pokazalo je istraživanje Evropske centralne banke (ECB) i Italijanske centralne banke. Evropski prosek je 48 odsto.

  Vlada u Rimu izdvojila je 1,75 milijardi evra za program naknade za 2021. godinu, a tri milijarde za godinu dana kasnije. U okviru šireg italijanskog programa bez gotovine, vlada takođe automatski registruje one koji plaćaju karticom ili aplikacijom u nagradnoj igri za kupce i trgovce.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE