Popucala deonica Koridora mora ponovo da se radi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Popucala deonica Koridora mora ponovo da se radi

  Popucali, pa krpljeni auto-put na deonici Koridora 10 kod Proseka, na putu od Niša ka Pirotu, kako kažu u Koridorima Srbije, moraće ponovo da se gradi.

  Deonica Bancarevo – Prosek, koja još nije ni puštena za saobraćaj, a znatno je oštećena, kako kažu u Koridorima, oštećena je još juna 2018. godine.

  Taj deo Koridora 10, između železničkog i mosta na Nišavi, u dužini od 150 metara mora ponovo da se gradi. U Koridorima dodaju da će ponovnu izgradnju platiti izvođač radova – grčka firma Terna.

  Izvođač je, posle opsežnih istražnih radova poslao tri predloga za sanaciju. Posle analize svih predloga, 27. decembra su nadzorni organ i Koridori Srbije dali instrukciju da se izvrši zamena celokupnog nasipa i urade ponovo svi slojevi kolovozne konstrukcije, kada to dozvole vremenski uslov, navode u Koridorima.

  U ovom javnom preduzeću dodaju da ti radovi neće usloviti produžetak roka za puštanje ove deonice za saobraćaj. Koji je rok, međutim, ne pominju, a na tabli na mestu gde je “novi” put oštećen piše 2016. godina.

  Građevinari koji rade na Koridoru 10, a koji su želeli da ostanu anonimni, kažu da je najverovatniji razlog za propadanje asfalta loša podloga. Dovozi se neatestirano kamenje, koje se iskopava iza tunela “Bancarevo”. Ono je lošeg kvaliteta i koristi se bez ikakve provere. Čim padne kiša ono se pretvara u blato i puca auto-put, navode izvori.

  Podsetimo, na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao, pa krpljen. Na saobraćajnici radnici ispituju tlo i saniraju rupe, ali i predstavnici izvođača koji brane pristup i fotografisanje.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE