Poljska uvodi 13. penziju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sankcije rusiji

  Poljska uvodi 13. penziju

  Poljska će uvesti godišnji bonus za penzionere i korisnike invalidnina, prema nacrtu zakona koji je potpisao predsednik Andžej Duda.

  Svakom penzioneru isplaćivaće se godišnji bonus u visini minimalne penzije koja ove godine iznosi 1.200 zlota, odnosno nešto više od 300 dolara.

  Prema proceni navedenoj u predlogu zakona, bonuse bi ove godine trebalo dobiti gotovo 10 miliona građana, za šta će iz državnog budžeta u ovoj godini biti izdvojeno 11,7 milijardi zlota.

  Opozicija je kritikovala tu meru, tvrdeći da će se finansirati uglavnom iz fonda svojevremeno namenjenog za isplatu invalidnina.

  Vlada je odvojeno na sednici usvojila i nacrt zakona prema kojem će penzionerima naredne godine biti isplaćen i jednokratni bonus. To bi značilo da će 2021. godine dobiti 14 penzija.

  Prema analitičarima, obećanja izdašne socijalne potrošnje odigrala su ključnu ulogu u izbornim pobedama vladajuće nacionalne konzervativne stranke Zakon i pravda (PiS) u proteklim godinama.

  Trenutno je u punom jeku kampanja za predsedničke izbore koji će biti održani 10. maja, a u anketama za sada vodi aktuelni predsednik Duda, kog podržava stranka PiS.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE