Police – praktičan komad nameštaja za vaš enterijer (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Police – praktičan komad nameštaja za vaš enterijer (FOTO)

  Pri uređenju enterijera u savremenim domovima, praktičnost i maksimalna iskorišćenost prostora je veoma važna, a komad nameštaja koji je odličan za odlaganje svih sitnica i dekoracije jesu police. Kada govorimo o izboru police za dom, najčešće se opredeljujemo za otvorene police, ali pre nego što se odlučimo za stil, model i veličinu polica koje ćemo odabrati za svoj enterijer, važno je da donesemo odluku kako želimo da ih pozicioniramo u prostoru – da li je to pored zida, u zamračenom kutku doma, pored prozora, ili ih pak koristimo kao pregradni zid u ambijentu.

  Otvorene police uglavnom imaju dekorativnu ulogu, ali mogu da služe i za odlaganje važnih sitnica, čime štede prostor i čine ga urednijim. Iako je njihova namena široka, često ih vezujemo za adekvatno mesto za odlaganje knjiga i dekoracije.

  Ukoliko želite da policu iskoristite za odlaganje knjiga, važno je da razmislite da li planirate da napravite kutak za čitanje sa lampom i udobnom stolicom, ili već možda imate čitavu sobu posvećenu svojim knjigama i uspomenama.

  Idealan izbor za odlaganje knjiga, ali i mnogih drugih dekorativnih sitnica ili ramova sa fotografijama je otvorena polica MAURO (MXXR431). Ukoliko razmišljate kako je najbolje da poređate knjige, a da to i vizuelno lepo izgleda, slobodno započnite sa većim knjigama, a zatim organizujte i ostale. Možete da popunite ceo red, ili postavite nekoliko knjiga u desni ili levi kraj police. Kako bi svaka polica bila uravnotežena, okrenite knjige horizontalno i vertikalno, a radi potpunijeg izgleda, knjige stavite do prednje ivice police.

  Pored otvorenih polica, u enterijerima je veoma zastupljen i zatvoreni tip vitrina, koje su svima poznat, tradicionalni način skladištenja, pa su tako vitrine sa staklenim vratima i podesivim policama vrlo čest izbor. One izložene predmete dodatno štite od prašine, a to je često presudno u izborima koje pravimo pri kupovini polica. Moderno i atraktivno rešenje za ovakav tip vitrine je vitrina NOTE NTEV721L, koja je veoma funkcionalna zahvaljujući različitim modelima polica, kako otvorenih, tako i zatvorenih.

  Najbolje je da prvo postavite najveće predmete i koristite ih kao sidra za ostatak dekoracije. Dekoracija koja će dodatno oplemeniti prostor mogu da budu okviri za slike, ukrasne činije, dekorativne tegle i kutije, kao i razni drugi dekorativni predmeti. Držite se jedinstvenih paleta boja i stila, pomešajte različite teksture, dodajte cveće – sve su to načini za još topliju atmosferu ambijenta.

  Ukoliko ste ljubitelj atraktivnih komada nameštaja, za vas će biti pogodna otvorena polica AVANGARD, koja može da služi za odlaganje knjiga, dekoracije ili sobnih biljaka. Praktično je rešenje i za opremanje radnog ambijenta ili kao dopuna kompozicije dnevnom boravku. Budući da police nude puno prostora za popunjavanje, ravnoteža i vizuelna težina igraju veliku ulogu u njenom ispravnom postavljanju. Neke police su šire od drugih, pa veće predmete možete postaviti sa strane, a manje predmete i dekoraciju u sredinu. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da u ambijent ubacite biljke u saksiji ili vaze sa cvećem, koje će oplemeniti prostor, a kao dekoraciju možete dodati detalje od keramike, metala.

  Koju god od ponuđenih polica da odaberete, biće praktično rešenje za vaš ambijent, koje će pritom doprineti modernom izgledu enterijera, a istovremeno poslužiti za odlaganje raznih, vama dragih stvari.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE