Počinje obuka za upravnike zgrada

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje obuka za upravnike zgrada

  Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je građane zainteresovane da postanu profesionalni upravnici stambenih zgrada, da se prijave za obuku, polože ispit i steknu licencu.

  Obuka će biti organizovana od 25. maja do 9. juna, trajaće sedam dana, sa ukupno 50 školskih časova.

  Budući profesionalni upravnici stambenih zgrada moraju imati završenu bar srednju četvorogodišnju školu, a posle obuke položen ispit i dobiće licencu koja će biti upisana u poseban registar koji vodi PKS.

  Pravilnik o programu ispita i načinu polaganja, kao i uslovima za sticanje i oduzimanje licence i sadržini registra profesionalnih upravnika stambenih zgrada primenjuje se od 6. maja 2017. godine.

  Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

  Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi tim poslovima ako ima najmanje jednu osobu zaposlenu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisanu u registar profesionalnih upravnika koji vodi PKS.

  Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, PKS je dobila ovlašćenje da ustanovi i vodi registar profesionalnih upravnika, organizuje polaganje ispita za profesionalnog upravnika, izdaje i oduzima licence, utvrđuje prava, dužnosti i etičke norme ponašanja u obavljanju ove delatnosti.

  Pomoćnica ministra Jovanka Atanacković nedavno je iznela procene da bi “obuka profesionalnog upravnika mogla da košta oko 30.000 dinara”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE