Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje 46. Perwoll Fashion Week

  Predstojeći 46. po redu Perwoll Fashion Week svečano će biti otvoren revijom Dragane Ognjenović. Rame uz rame sa Draganom, prve večeri svoje kreacije predstaviće i Boško Jakovljević koji iz sezone u sezonu vešto pomera granice muške mode u Srbiji.

  U periodu od 25. do 31. oktobra, svoje autorske kolekcije prikazaće brojni dizajneri, među kojima su afirmisana i dobro prepoznatljiva imena: Aleksandra Lalić, Ana Trošić Trajković, Vesna Kracanović, Daniela Glišić, Tijana Milutinović, Dragana Nikolajevic, Milena Radović, Lilly Tailor, ali  i neka nova imena koja traže svoje mesto na našoj modnoj sceni.

  Podrška najmlađim autorima izražena je kroz konkurs NOIZZ FASHION AWARD Boris Trivan kao i kroz BFW projekat Fashion Incubator, a zatim i kroz revije studenata i diplomaca koji često postanu neke nove dizajnerske zvezde. Prepoznavši da Fashion Week i Fondacija Novak Đoković dele iste vrednosti u podršci mladih talenata, pokrenut je BFW kreativni karavan koji će podržati projekat „Školice života“. Sa ciljem da u najranijem dobu otkriju svoje talente, „BFW kreativni karavan“ će kroz posebno osmišljene radionice animirati mališane da budu kreativni u iskazivanju svoje posebnosti i originalnosti.

  Tendencija promocije neafirmisanih autora nastavlja se kroz izložbu fotografija Andreja Mihailovića pobednika tradicionalnog konkursa BFW Instashot održanog tokom prethodnog Perwoll Fashion Weeka.

  U pratećem programu publika će uživati u jedinstvenom modnom performansu BELI DAN, koji je inspirisan nematerijalnim kulturnim nasleđem. Autori projekta Ksenija Marković Božović i Nenad Radujević, okupili su nagrađivane dizajnerke Sonju Krstić, Aleksandru Lalić, Nevenu Ivanović i Anu Trošić Trajković koje su dale svoju interpretaciju odabranih elemenata iz nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije kroz savremeni modni izraz. Nakon uspešno organizovanog prvog Dana održive mode na prethodnom izdanju Fashion Week-a, nastaviće se razgovori o društvenim i ekološkim aspektima modne industrije i razmišljanje o rešenjima i konkretnim predlozima za inovacije u modnom poslovanju.

  Specijalni gost Perwoll Fashion Weeka biće Xavier Chaumette, francuski stručnjak iz domena istorije mode, kulturnog nasleđa i muzejskih praksi, koji će održati predavanje na temu tretiranja kulturnog nasleđa u savremenoj modi. Svečano zatvaranje Perwoll Fashion Week-a će biti obeleženo revijom francuskog modnog dizajnera Vincent-a Lapp-a koji je nakon završetka studija na prestižnom Central Saint Martins, zajedno sa Andrea-om Altman pokrenuo brend koji se bavi savremenom interpretacijom visoke mode.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE