Počela rekonstrukcija i dogradnja graničnog prelaza Horgoš

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela rekonstrukcija i dogradnja graničnog prelaza Horgoš

  Obnova i dogradnja graničnog prelaza Srbije sa Mađarskom Horgoš  počela je danas, a vrednost ugovorenih radova je 2,08 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  “Planirano proširenje lokacije graničnog prelaza Horgoš je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju”, rekao je ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović povodom početka radova.

  Projektom je pored obnove nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predvidjena i izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj, a reorganizacijom će biti obezbedjene i dve trake za autobuse.

  Podseća se da je ugovor za izvodjenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan u decembru prošle godine sa predstavnicima kompanije Jadran, koja će biti izvodjač na ovom projektu.

  Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2,08 milijardi dinara, sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.

  Od devet graničnih prelaza između Srbije i Mađarske najprometniji je granični prelaz Horgoš-Reske na autoputu. Svake godine prođe 6,6 miliona ljudi, prođe 1,3 miliona putničkih vozila u oba smera, kao i više od 300 hiljada kamiona i oko 30 hiljada autobusa.

  Kako je ranije najavljeno, proširiće se granični prelaz, ali i modernizovati što će značajno ubrzati protok ljudi i robe.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE