Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Po prvi put: Poznati francuski kuvar traži da se sa njegovog restorana skinu Mišlenove zvezdice

  Sebastijan Bras (Sébastien Bras), koji vodi prestižni restoran „Le Suquet“ u Francuskoj, zatražio je da više ne bude na listi „gastronomske Biblije“. Njegov restoran koji je počastvovan sa tri Mišlenove zvezde u velikom vodiču je skoro 20 godina.

  Koji je razlog za ovakvu odluku, kada bi mnogi kuvari želeli da se nađu na Mišlenovoj listi restorana najbolje hrane? Ukratko, kaže da je pod velikim pritiskom da će biti ocenjivan ili kritikovan zbog bilo kog jela koje servira.

  Bras, koji ima 46 godina, u videu na Fejsbuku obratio se svima i rekao da želi da se njegov restoran skloni iz te velike francuske, „gastronomske Biblije“. Kako kaže, želi da kuva odličnu hranu van pomame za rejtinzima, i bez stresa i straha od anonimnih sudija ili kritičara hrane, koji mogu da mu stignu u restoran u bilo kom momentu. Takođe kaže da mu posao donosi mnogo zadovoljstva ali i nenormalan pritisak i tenziju koji idu sa dodeljenim Mišlenovim zvezdicama. Želi da sprema hranu slobodnog duha i rasterećen. Inače, restoran je dobio ove zvezdice još 1999. godine.

  Bras je rekao za AFP da inspekcija dolazi dvaput ili triput godišnje, ne zna se kada, ali da svako jelo koje izlazi iz kuhinje može da bude ocenjeno. „Možda ću biti manje slavan, ali prihvatam to,“ rekao je Bras.

  Mišlen je za strane medije dao izjavu da je to prvi put da je neki francuski kuvar zatražio izuzeće restorana sa liste, na taj način, bez ikakvih promena koje se, na primer, tiču biznis modela ili slično.

  Poznata je priča i o jednom francuskom kuvaru koji je izvršio samoubistvo 2003. godine, a govorilo se da je razlog mogućnost da će izgubiti treću Mišlenovu zvezdicu.

  [preporucene_vesti ids=“247461″]

  Izvor: BIZLife/Guardian

  Foto: FB/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE