Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Plate su vam bile manje, sad vas čeka blagostanje

  Ovog vikenda ispratili smo dva bitna datuma- Svetski dan borbe protiv korupcije i Svetski dan ljudskih prava. Da li su se slučajno smestili dan za danom – 9. i 10. decembra? Šta je starije, korupcija ili ljudska prava? Što se Srbije tiče, odgovor na to pitanje je jednostavan, pošto smo se sa korupcijom srodili, a ljudska prava se još nisu čestito rodila. Korupcija se u nas toliko odomaćila da je smatramo ljudskim pravom.

  Koliko je situacija sa ljudskim pravima u Srbiji „diskutabilna“ svedoči i izjava zaštitnika građana Zorana Pašalića. Ombudsman je priznao da se građani u Srbiji suočavaju sa višegodišnjim problemima u ostvarivanju svojih prava i da su posebno ranjive grupe žene i decа žrtve nаsiljа, osobe sа invаliditetom, Romi i Romkinje, stаrijа i LGBTI populаcijа.

  Korupciju povezujemo sa politikom zdravstvom, policijom, pravosuđem, administracijom. Opet pitanje za razmišljanje, da li smo korupciji skloni zbog loših uslova u kojima živimo ili živimo u lošim uslovima jer smo skloni korupciji? Kada se budemo suočili sa tim odgovorima, verovatno nećemo biti na neslavnoj top listi 10 zemalja sa najmanjim platama u Evropi, deset puta manjom platom od prvoplasirane Švajcarske u kojoj je prosečna zarada 4. 421 evro.

  Kad smo već kod korupcije i plata, poslanici su i tokom proteklog vikenda raspravljali o budžetu za narednu godinu. Budžetom je predviđeno i da plate i pentije u javnom sektoru, koje su bile smanjene 2014. od januara budu veće, nekome za 5%, a nekome za 10%. Neki to zovu povećanjem, neki vraćanjem na staro, a neki smatraju da je to zapravo socijalna pomoć. Kako god, plate su vam bile manje, sad vas čeka blagostanje.

  Srećan ponedeljak, svima koji slave!

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: Bojana Milovanović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Miodrag

   Bedni smo da nemožemo biti gore. Tako je to u autokratijama....

  • Dr Miggyy

   OBEĆANJA , LUDA RADOVANJA! ΛV će potrošiti za stanove za policiju, vojsku i naučne kadrove onoliko koliko je potrošio i 2014. godine, nula dinara, ali nema ni stanova. Isti scenarij se i sada sprema, dok prođu izbori. Šta je ostvario od obećanog, stanovi- ne, penzije veće no ikad- ne, obećao da neče se smanjivati penzije, nakon izbora zaboravio pa otima 10-20% penzija, samo je ostvario lično za sebe, obećao da će biti premijer- ispunio nevoljno, obećao da neće biti predsednik-omanuo, predsednik je, to ti je kada te narod previše voli, a ti mu uzvraćaš . Ko mu još veruje? Obećanja njegova su postala luda i suluda radovanja.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE