Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  pinterest

  Pinterest dobio novog direktora: Prebacuje se fokus na E-TRGOVINU

  Društvena mreža koja mnogima služi za inspiraciju, Pinterest, dobila je novog direktora nakon što se Ben Silberman, raniji direktor, povukao sa ove pozicije. Na njegovo mesto doći će bivši izvršni direktor e-commerce sekcije u Guglu Bil Redi.

  Akcije Pinteresta porasle su za 9 odsto nakon što je ova vest saopštena i nakon što su objavili da imaju novi fokus, a to je e-trgovina. Njihov raniji poslovni model zasnivao se na oflašavanju.

  Silberman je bio izvršni direktor ove mreže 12 godina nakon što je učestvovao u osnivanju Pinteresta 2010. godine.

  Redi je u poslednje dve godine vodio poslove u oblasti e-trgpovine u Guglu, a prethodno je bio na visokim rukovodećim pozicijama u PayPal-u.

  Pinterest je, inače, od 2012. godine konstantno rastao, poslujući sa više od 430 miliona aktivnih korisnika mesečno.

  Silberman će i dalje imati poziciju u ovoj kompaniji. On će zadržati svoje mesto u odboru kompanije, gde će sedeti i Redi.

  Redijeva godišnja plata je 400.000 dolara i takođe će imati pravo na nagradu za kupovinu akcija za oko 8,6 miliona akcija klase A.

  „U našem sledećem poglavlju, fokusirani smo na to da pomognemo našim korisnicima da kupuju, probaju i urade nešto sa svim sjajnim idejama koje imaju“, rekao je Silberman i dodao da je Redi odličan lider za ovu tranziciju.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE