PETICIJA UGOSTITELJA: Za normalno radno vreme 9.000 potpisa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PETICIJA UGOSTITELJA: Za normalno radno vreme 9.000 potpisa

  Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije” saopštilo je da je peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima za manje od 24 časa potpisalo ukupno 9.000 građana.

  Pored vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, Udruženje zahteva da  po hitnom postupku započne primena Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći u cilju otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi zbog epidemije zarazne bolesti.

  Udruženje traži da se u najkraćem roku svim delatnostima koje su merama onemogućene da rade otpišu porezi i doprinosi, i da im se nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas i 80 odsto bruto zarada za 12 meseci.

  Takođe u saopštenju se traži ukidanje parafiskalnih nameta i nepotrebnih dažbina (eko-taksa, Sokoj, natpisi na objektima), da se smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine, kao i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.

  “Očekujemo da se Krizni štab reorganizuje na način da svi oni koji svojim neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa podnesu ostavke”, poručili su iz Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije”.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE