Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PET stvari koje ni milioneri NE MOGU da priušte

  Kada pomislite na milionere sigurno mislite na mnogo bogate ljude koji mogu da kupe sve što požele. Ne, to nije tako. Biti milioner više nije dovoljno. Milioneri možda mogu da kupe penthaus ili da obezbede deci školovanje u privatnim školama, ali neke stvari su iznad njihovog nivoa.

  Kada je Forbs počeo da pravi liste najboogatijih 1982. godine, svu pažnju je ukrao Danijel K. Ludvig koji je „težio“ 2 milijarde dolara. Danas, imati 2 milijarde dolara za Forbsovu listu ne znači ništa! Danijel K. Ludvig danas uopšte ne bi bio u izboru za listu najbogatijih Amerikanaca.

  Biznis Insajder je napravio listu stvari koje milioneri ne mogu da kupe, već samo izuzetno bogati ljudi – „super milijarderi“:

  1. Superjahte

  Ne samo što su im cene visoke, već je njihovo održavanje toliko skupo da ako imate milione ne znači da možete da sebi priuštite veliku jahtu. Oko 10% od cene jahte treba godišnje potrošiti na njeno održavanje i plate osoblje. Na primer, na jahtu od 10 miliona dolara, potreban je dodatni trošak od 1 miliona dolara godišnje.

  2. Privatni avioni

  Isto važi i za privatne avione. Možda ćete moći da ga imate ako na računima imate više od 100 miliona dolara, jer plate pilota ipak nisu zanemarljive.

  „Posedovati avion nije za milionere. To je za tipove koji vrede 50, 60, 100 miliona“, rekao je Chris Battaglia iz Meridian Aviationa.

  3. Sportski klub

  Samo oni najbogatiji među najbogatijima mogu sebi da priušte da postanu vlasnici nekog sportskog kluba svetske klase. Recimo, 2014. godine Steve Ballmer kupio je LA Clipperse za dve milijarde dolara.

  4. Kućna posluga

  Verovatno shvatate da to nije kućna pomoćnica koja vam pegla jednom nedeljno. Full-time osoblje koje bi uključivalo šefa osoblja, tim za menadžment, batlera, pomoćnika, kuvara, domaćicu, dadilju, tutora, vozača i domaćina košta i do nekoliko miliona godišnje.

  5. Bunkeri

  Znate one ekscentrike koji se pripremaju za “sudnji dan” izgradnjom bizarnih kompleksa i bunkera? Ima ih sve više. Bloomberg je nedavno pisao kako milijarderi iz Silicijumske doline u poslednje vreme kupuju bunkere na Novom Zelandu, a neki od njih koštaju i do 20 miliona dolara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE