Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PET načina kako da pijete BAILEYS

    Baileys je odličan uz samo nekoliko kockica leda, ali je isto tako vrlo pogodan za eksperimentisanje. Već smo ušli u decembar a samim tim i u praznično raspoloženje. Naravno, uvek postoje ljudi koji vole klasiku. Ali kada ovo piće pruža toliko mogućnosti, zašto ne pustiti mašti na volju.

    Baileys može da se pije čist, ali može vrlo lepo da se kombinuje i sa kafama, keksićima, čokoladom, maskarpone sirom i otvara potpuno nova vrata vašim čulima. Iznenadite prijatelje i porodicu ovim fenomenalnim receptima:

    BAILEYS HONEY ESPRESSO AFFOGATO

    Za 4 osobe, Priprema: 15 min

    200ml Baileys Original likera

    8 malih kašika straćatela sladoleda

    Izmrvljen keks sa medom ili neki drugi keks po želji

    Med, čokoladni sirup

    8 šotova espresa, blago prohlađenog

    Dodajte kašiku sladoleda u 4 čaše, pa malo keksa, čokoladnog sirupa i meda. Ponovite redosled i dodajte deo keks po želji i prelijte svaku čašu sa po 50 ml Bailey-a i 2 šota espresa.

    BAILEYS CHOCOLATE COFFEE FLOAT

    Za 4 osobe, Priprema: 15 min

    200ml Baileys Original likera

    100g bele čokolade, sitno iseckane

    50ml mleka

    300ml slatke pavlake, lagano umućene

    500ml ohlađene jake kafe bez taloga (filter ili Nes)

    Iseckani pekan orasi ili apetisani po želji, bele čokoladne mrvice, zrna kafe

    Karamel sos

    Otopite čokoladu sa mlekom i mešajte dok se smesa ne sjedini. Kada prohladi dodajte 2kk pavlake i promešajte. Da napravite mus, čokoladnu smesu prespite u činiju sa umućenom pavlakom i mešajte dok se ne sjedini i bude čvrsta. Stavite 4kk musa činiju sa Baileys likerom i mešajte dok se ne sjedini. Ostatak musa sipajte u kesu za zamrzivač (kojoj ćete kasnije odseći vrh za sipanje) i ostavite da se ohladi.

    U 4 velike čaše sa ledom sipajte Baileys pa kafu i na kraju mus. Dekorišite pekan orahom, čokoladnim mrvicama, zrnom kafe i karamel sirupom.

    BAILEYS TIRAMISU MARTINI

    Za 4 osobe, Priprema: 15 min

    200ml Baileys Original likera

    160ml jake kafe

    4 k žutog šećera

    120g piškota, polomljenih u komadiće

    250g maskarpone sira

    2 k mleka

    Kakao, čokoladna kafena zrna po želji, čokoladne mrvice

    Pomešajte toplu kafu i šećer i ostavite da se ohladi. U blenderu umutite Baileys, piškote i 4 kocke leda. U činiji pomešajte mleko i markarpone, a nakon toga dodajte Baileys mešavinu i mešajte kašikom dok se ne sjedini. Sipajte čokladne mrvice u 4 čaše i prelijte ih Baileys maskarpone mešavinom. Dekorišite kakaom i čokoladom po želji.

    BAILEYS milkšejk sa keksom

    70g otopljene mlečne čokolade (ostaviti malo sa strane da dekoraciju vrha čaša)

    80g izmrvljenog kolača na manje i veće delove (deo ostaviti za dekoraciju na kraju)

    100ml Baileys likera

    350ml mleka

    2 kašike putera od kikirikija

    Čokoladne mrvice, seckani orasi ili orašasti plodovi po želji

    Rubove čaša umočite u otopljenu čokoladu, pa u mrvice keksa. U blender sjedinite mrvice keksa, Baileys i 200ml mleka, i sipajte u čaše koje ste pre toga napunili ledom, nakon što se čokoladni rub ohladio. U blenderu sada smutite puter od kikirikija, ostatak čokolade i mleka i dopunite čaše. Dekorišite sa čokoladnim mrvicama, mrvicama keksa i orašastih plodova.

    BAILEYS milkšejk sa mrvicama kolača

    150g ostataka suvog kolača

    6 kašika čokoladnog sladoleda (ili sladoleda po želji)

    100ml Baileys likera

    150ml mleka

    2 kašike mlevene espreso kafe

    75ml umućene slatke pavlake

    Uzmrvite kolač, odvojite deo za dekoraciju i ubacite ostatak u blender. Dodajte sladoled, Baileys, espreso i mleko i umutite dobro. Sipajte u velike čaše, dodajte preostale mrvice, umućenu pavlaku i poslužite. Najboljeg je ukusa kada se podeli sa prijateljima!

    Izvor: BIZLife

    Foto: Baileys

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE