Pet kompanija zainteresovano za Komercijalnu banku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pet kompanija zainteresovano za Komercijalnu banku

  Mesec dana nakon što je odabran savetnik za izbor partnera za Komercijalnu banku, interesovanje za njenu kupovinu pokazalo je pet investitora, piše “Blic”, a prenose agencije.

  Tri su strateške kompanije koje već imaju iskustvo u bankarskom sektoru, dok su dva investitora fondovi kojima bankarstvo nije primarna delatnost,

  “Za kupovinu Komercijalne banke praktično su zainteresovani potencijalni kupci koji su iz iste branše. Oni bi banku uvukli u svoj sistem i verovatno na duži rok ostali njeni vlasnici. S druge strane, interesovanja za kupovinu banke su pokazala i dva fonda, čiji je poslovni rezon da preduzeće preuzmu, zatim da ga unaprede, podignu mu tržišnu vrednost i potom preprodaju po višoj ceni”, kaže izvor “Blica”, dodajući da među potencijalnim zainteresovanim kupcima ima i stranih i domaćih pravnih lica.

  Ministar finansija Siniša Mali izavio je za “Blic” da očekuje najmanje dve ponude koje ispunjavaju uslove.

  “U maju će biti raspisan tender za pronalaženje strateškog partnera i ceo postupak bi trebalo da bude završen do kraja godine. Očekujem najmanje dve referentne ponude i najbitnije je da proces bude transparentan. U međuvremenu kompanija ”Lazard” koju smo nedavno odabrali za savetnika, pripremiće dokumentaciju i ukazati državi na najbolje opcije. Ko su potencijalni partneri ja sada zaista ne znam. Važno je samo da oni ispunjavaju uslove koje je propisala Narodna banka Srbije”, izjavio je Mali.

  Cena po kojoj će banka biti prodata za sada nije poznata, ali je vrednost banke na Beogradskoj berzi trenutno oko 350 miliona evra.

  Izvor: Blic/agencije

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE