Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Perwoll Fashion Week Digital: Tri dana kvalitetnog programa

  Tokom vikenda u Belexpocentru u Beogradu održane su revije sa smanjenim kapacitetom publike, dok se koncept programa najviše fokusirao na društveno odgovorno ponašanje, kroz kreativni rad nekih od naših najpoznatijih dizajnera.

  Dragana Ognjenović je otvorila prvi Belgrade Fashion Week, a sada je i deo ovog, na neki način istorijskog, prvog digitalnog izdanja, na kojem je prikazala najnoviju kolekciju garderobe upotpunjenu aksesoarima koje je takođe ona kreirala. Ritam kolekciji daju kolorni akcenti usred neutrala: robusne kožne cipele, a pidžame ispod mekih kaputa, dobile su ulogu odela.

  Budislava Keković inspirisana gravitacionim talasom koji opisuje Ajnštajnova teorija opšte relativnosti, je prikazala kolekciju Nabori u prostorno-vremenskoj tkanini / Ripples in the fabric of space-time. Ovaj koncept prenesen je kao fizičko, vidljivo nabiranje, svetlucanje dalekih objekata iz dubokog svemira i prelamanje svetla na podlozi večite tame beskraja.

  „Candy Shop“, Martini Vesto by Boško, sa snažnim koloritom je opravdala svoj naziv, dok je publika uživala u dinamičnoj prezentaciji kolekcije pune printa.

  PREDRAG DJUKNIC predstavio je kolekciju The mirror / Ogledalo koja pokazuje svaku ženu savršenom na jedinstven način. Isticanje minimalizma i svedenosti forme kroz neobarokni koncept nosivog luksuza.

  Game Changer all season kolekcija Ane Trošić Trajković, za godinu u kojoj smo uspeli da usporimo, priča o aktuelnim modnim promenama koristeći mantil – osnovni komad teže konfekcije, kao simbol brze mode, milionskih tiraža tokom mnogodecenijske proizvodnje globalno, simbol zone komfora, pripadnosti masi, kolektivne nesvesti i lenje prepuštenosti civilizacijskim tokovima.

   U vreme pandemije kada je podrška vrlo bitna udružile su snage i kreirale kapsula kolekciju jesen/zima 2020/2021 pod nazivom SISTERS CODE ATELIER & DANA LIGHT X KAMIJE. Kolekciju prate, Maya Milano Jewellery, kao i IPSA Jewelry by top model Alexandra Egorova koja kreira minimalistički nakit od perli i dragog kamenja za sve prilike i Bianco bags.

  Tri superfinalista Mionetto Style Academy su imali priliku da se svojim modelima predstave na Perwoll Fashion Weeku. Treće mesto osvojila je Mina Cvetinović, drugo mesto Bogdan Mrša, a prvo mesto je osvojila Melanija Vasić. Poseban segment akademije bila je radionica na temu održive mode. Svi oni su predstavili rezultate svog rada žiriju u sastavu: Ivan Radojčić, Nenad Radujević, Brana Antović, Tijana Pavlov i Boško Jakovljević, koji je odlučio je da Noizz Fashion Award dobija Divna Lazić.

  Izvor: BizLife

  Foto: Đorđe Tomić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE