PepsiCo Zapadni Balkan donira više od 200.000 USD za medicinsku opremu i namirnice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PepsiCo Zapadni Balkan donira više od 200.000 USD za medicinsku opremu i namirnice

  Kompanija Marbo Product uputila je donacije u vrednosti više od 200 000 dolara za potrebe zdravstvenih institucija, ali i građana koji žive u najsiromašnijim opštinama u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

  U saradnji sa Fondom B92, a u skladu sa potrebama Ministarstva zdravlja Republike Srbije donirana su sredstva za nabavku visoko-kvalitetne medicinske opreme.

  Deo sredstava je usmeren za nabavku hrane i proizvoda za higijenu i zajedno sa proizvodima kompanije Marbo namenjen je ugroženim domaćinstvima najnerazvijenijih opština, kroz aktivnosti Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj u Srbiji (NALED) i Crvenog Krsta Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

  Zahvaljujući donaciji kompanije Marbo Product nabavljeno je medicinski opremljeno ambulantno vozilo za prevoz pacijenata, koje će biti donirano Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije. Kupljena je i oprema za jedinicu intenzivne nege, koja će biti isporučena Klinici za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije, dok će Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog Centra Srbije biti doniran topli sto za reanimaciju.

  „Od samog početka je bilo jasno da moramo biti deo šireg delovanja, a u cilju zaštite i naših zaposlenih, kao i celokupne zajednice. Kao korporativni građanin, naša uloga i podrška zdravstvenim institucijama u zajednici se ne dovodi u pitanje“ istakao je generalni direktor kompanije PepsiCo za Zapadni Balkan, Nenad Miščević.

  Kompanija Marbo Product podržala je i humanitarnu akciju NALED-a  kojom je obezbeđena donacija od 45 tona hrane za 10.000 domaćinstava u 20 gradova i opština, a narednih dana biće usmerena i dodatna sredstva korisnicima Narodne kuhinje u Nišu. Kroz saradnju sa Crvenim krstom u Republici Srpskoj i u Federaciji Bosne i Hercegovine, Marbo će isporučiti više od 200 000 svojih proizvoda.

  Donirana sredstva deo su pomoći koju je kompanija PepsiCo obezbedila državama širom sveta kako bi se osnažile zajednice u kojima kompanija PepsiCo posluje.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE