Penzioneri će "terati" do Strazbura

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Penzioneri će “terati” do Strazbura

  Više od 40.000 penzionera u Srbiji podnelo je Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) zahteve za povraćaj penzija, a ako ne budu obeštećeni žaliće se sudu za ljudska prava u Stazburu, kazao je danas predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović.

  On je novinarima kazao da svi penzioneri kojima su od novembra 2014. godine umanjena mesečna primanja treba da traže da im se vrati novac koji im je uskraćen “kršenjem zakona”.

  “Naši advokati će besplatno zastupati penzionere koji se bude opredelil da u redovnom sudskom postupku traže obeštećenje. Ako dobiju pozitivna rešenja neće biti potrebe da idemo u Strazbur”, istakao je Radović i dodao da ne veruje u pozitivan ishod žalbi penzionera.

  Dodao je da Udruženje sindikata penzionera Srbije zahteva i usklađivanje penzija s rastom inflacije i bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2014. godine, kada je donet zakon kojim su umanjene penzije zbog fiskalne konsolidacije.

  Oko 740.000 ljudi je neposredno oštećeno umanjenjem penzija, ali svi ostali penzioneri su oštećeni jer u poslednje tri godine nije bilo usklađivanja penzija dva puta godišnje, što je velika diskriminacija prema tim ljudima”, rekao je Radović.

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mimi

   Potpuno neozbiljna izjava. Ne možete u Strazbur pte no što se iscrpe pravna sredstva naše zemlje. Ali zgodno zvuči pred svake izbore. Još besmislenije zvuči da će da se žale za ono što je isti zapad koji nas izdržava raznim pozajmicama to zahtevao. Izričito. Što će zapad da sažaljeva srpskog penzionera od ;57 godina, a njihov penzioner našem penzioneru može da bude tata.

  • Dr

   Draga Mimi slazem se donekle sa vama. Isti taj zapad je verovatno zaboravio da trazi da se poslanicima u parlamentu ne povecava plata sto ( mi znamo zar ne) se desava. Mozda ima penzionera koji bi njihovim penzionerima mogli biti tate ali ima nas koji smo svoje penzije zaradili tako da smo radili 40 pa i vise godina. Najcesce se to odnosi na intelektualce (DECO STA BISTE SE MUCILI U SKOLAMA NE GINE VAM POSAO PO PIJACAMA). Dakle draga Mimi, prst na celo pa promuckaj ako imas cime

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE