Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PAŽNJA: Ovo dugovanje može da utiče na vaše zdravstveno stanje

  Trend neplaćanja usluga „Infostanu“ ne jenjava među Beograđanima. Gradsko preduzeće podnelo je 28.953 predloga za izvršenje.

  Iako u načelu naplata komunalnih usluga raste, JKP „Infostan tehnologije“ i od početka ove godine suočava se sa dugovanjima. Ovo preduzeće je zbog toga podnelo 28.953 predloga za izvršenje, a ukupan dug za neizmirene obaveze iznosi oko milijardu dinara!

  Kako su nam kazali iz „Infostana“, procenat naplata iznosi oko 92 odsto, u koje su uključeni plaćanje tekućih mesečnih računa, dugovanja za koje je pokrenut postupak prinudne naplate i rata po zaključenim reprogramima. Ipak, oko osam procenata korisnika ne izmiruje potrošene komunalne usluge na vreme.

  – Napalata potrošenih komunalnih usluga se poboljšava i raste, jer mnogi korisnici izmiruju dug pre pokretanja postupka prinudne naplate, kako ne bi plaćali dodatne troškove predujma i kamate – kažu nam iz „Infostana“. – Korisnici su dobro informisani o svojim obavezama na svakom mesečnom računu, jer imaju precizan prikaz i jasan uvid da li imaju dug, koliko on iznosi i iz kog perioda datira.

  Uprkos tome što je trend neplaćanja komunalnih usluga na objedinjenoj uplatnici i dalje aktuelan, i da se dugovi gomilaju, nova akcija organizovanja reprograma trenutno nije u planu.

  – Odluku o realizaciji nove akcije reprograma duga donose osnivač i komunalna preduzeća koja isporučuju svoje usluge korisnicima. U ovom trenutku nema najava da će je biti – napominju iz nadležnog preduzeća.

  Kako je saopšteno iz JKP „Infostan i tehnologije“, rok za korišćenje popusta od pet, šest i sedam odsto na plaćanje oktobarskih računa, produžen je do ponedeljka, zbog štrajka radnika „Pošte“.

  – Uradili smo obračun i štampu računa na vreme, ali suočeni smo sa poteškoćama u njihovoj distribuciji na kućne adrese – kažu iz preduzeća.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Logo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE