Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Parodija na Krizni štab: Proverite kako radi „GENERATOR mera“

  U prethodnih godinu dana mere Kriznog štaba vrlo često bile su izvrgavane oštroj kritici, a povremeno i ponekoj šali. Građani neke od mera nisu mogli da povežu sa logikom, te su se neretko, na meru da kafići rade do osam ili kao u vikendu za nama, do dva, mogli čuti komentari: „Pa kako to, korone nema do dva, a posle se probudi?“

  Upravo ova situacija je izgleda inspirisala neke od naših građana da naprave generator mera Kriznog štaba. Tako se bogatom ekosistemu Internet stranica pridružio i sajt koji nosi ime krizništob.info.

  Na centralnom delu sajta nalazi se poziv: „Podesite neverovatnoću i kliknite na „Generiši pravilo“ „. Kada to uradite, pojavi se neka od „mera Kriznog štaba“ i mogućnost da dobijete još nekoliko njih.

  Mi smo se poigrali, i „neverovatnoća“ od 55% donela nam je meru „Nedeljom od 11 do 20:30 rade samo urološke klinike“. Kada smo kliknuli na „..i šta još?“, izašla nam je mera „Tehničke škole rade samo nedeljom“.

  Sa svakim narednim klikom dobijali smo nove mere, a neke od njih su i:

  „Prvog u mesecu ako nije ponedeljak rade samo butici“

  „Veganski restorani rade samo sredom i subotom“

  „Danima koji se završavaju na -ak posle 20 časova rade samo autobuska stajališta“

  „Autobuska stajališta ne smeju da rade parnim danima“.

  Na sajtu je u gornjim i donjim uglovima naglašeno i da je u pitanju satira, postavljen je i link ka zvaničnom sajtu Covid19.rs, kao i napomena da se peru ruke, nose maske i poštuju mere.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE