Parking u Beogradu pred VELIKOM promenom?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Parking u Beogradu pred VELIKOM promenom?

  JKP Parking servis analizira mogućnosti uvođenja novih alternativnih modela parkiranja i naplate u Beogradu.

  Servis planira da izradi analizu ekonomskih i saobraćajnih uslova koji utiču na sistem parkiranja. Na osnovu dobijenih rezultata, između ostalog, razmatraće se mogućnost uvođenja različitih cena parkinga za određeno doba dana.

  Kako planiraju nadležni, cilj izrade ovog plana jeste da se odredi efekat svih parametara koji utiču na sistem parkiranja u prestonici kako bi se došlo do najprihvatljivijeg modela za obračunavanje svih pojedinačnih cena parking-mesta.

  Takođe, razmišlja se i o alternativnim modelima parkiranja u garažama, parkiralištima i zoniranom području.

  Neophodno je definisati predlog cenovne politike i njihove posledice na očekivane prihode preduzeća, stoji u obrazloženju. Treba razmotriti mogućnost uspostavljanja različitih cena u karakterističnim periodima dana, sedmice i meseca, a zatim proveriti tehničke mogućnosti primene.

  Osim ove novine, koja je još na dugačkom štapu, plan preduzeća je da se sagledaju cenovnici za dugotrajne “parkirače”, odnosno stanare, kao i za rezervisana parking-mesta.

  Posebno analizirati iznose dnevne parking-karte na javnim parkiralištima koja moraju biti u korelaciji sa cenom satnog parkiranja, planirano je analizom Parking servisa.

  Zatim, razmotriti eventualni porast date cene u zavisnosti od atraktivnosti područja na kojoj se primenjuje, odnosno da li je reč o crvenoj, žutoj, zelenoj ili zoni bez vremenskog ograničenja.

  Parkiranje je poslednji put poskupelo prošlog leta u proseku za deset do dvanaest odsto.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE